Bilgisayar açılma hızı yavaş

rıdemistaken

Hectopat
Yer
Ankara
Öncelikle selamlar arkadaşlar, benim sorunum bilgisayarımın açılma hızı.

Normal bir bilgisayara göre açılma hızında bir sıkıntı yok. Fakat birkaç ay önce bir SSD almıştım. Markası Crucial BX500 120 GB. Bilgisayarım normal bir SSD'li bir bilgisayara göre yavaş açılıyor. Bilgisayarımın açılma hızını ölçtüğümde 1 dk gibi inanamadığım bir süre ortaya çıktı. Bu duruma bende şaşırdım. Bu sorunu düzeltmek için ne yapabilirim?

İşletim sistemim: Windows 7.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınızın SATA III portu bulunmamakta, SATA II portlarına taktığınız için SSD'nin tam gücünü alamıyorsunuz. Bu yüzden 1 dakika sürüyor açılması.

Eski bir sistem kullanıyorum. BIOS'um güncel
BIOS'dan hızlı başlat nasıl yapabilirim
Windows sürümünden kastınızı pek anlamadım fakat service pack 2 kullanıyorum.

Anakart logosundan sonra mı 1 dakika sürüyor, Power tuşuna bastığınız andan itibaren mi?

Power tuşuna basıyorum ve bilgisayarımın açılma hızı 1 dk olarak ölçtüm.
Anakartınızın SATA III portu bulunmamakta, SATA II portlarına taktığınız için SSD'nin tam gücünü alamıyorsunuz. Bu yüzden 1 dakika sürüyor açılması.

Peki bu durum karşısında yapabileceğim bir şey var mı çünkü başlatma ekranını görmek pek hoşuma gitmiyor

SSD'yi ilk aldığım zamanda bilgisayarcıya W8 ya da W8.1 işletim sistemi yükler misiniz diye bir soru sormuştum o da bana bilgisayarınız W8 ve W8.1 kaldırmaz tarzında bir şey söylemişti. Windows 8.1'e nasıl geçirebilirim?

Peki bu duruma karşı ne yapabilirim?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Buyrun. Çöp'çülere para vermeyin, size tavsiyem; başka bilgisayarcılara para yatırmak yerine kendiniz öğrenin. Ben öyle yaptım ama zaten tanıdık bilgisayarcı fazlaydı, 15 yaşındayım ve hiç kasayı taşıyıp da bilgisayarcıya götürmedim.

Teşekkür ederim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…