Bilgisayar açılma sorunu ?

Mehmet Dmr

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar, bilgisayarımı toplayalı 1 ay oldu. İlk aldığımda bilgisayar 5-7 saniye'de açılıyordu. SSD bile yoktu. Bende nasıl olduğunu anlayamamıştım. Dün pes oynarken, birden ekran söndü. ve görüntü gelmemeye başladı. Reset atmaya çalıştım ama normalde çalışan reset düğmesi çalışmadı. Bende ctrl+alt+delete yapmaya çalıştım. Fakat yine görüntü gelmedi. Son çare bilgisayarı arka psu düğmesinden kapattım. 20 dk sonra açtım açıldı.

Sizce bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir ? Ve yine son zamanlarda bilgisayar açılış hızı çok yavaşladı. Bende konu açmak zorunda kaldım.

Çoğunlukla sıcaklık kilitlendiğinden reset atmamış öylece kalmış o sırada komutları işleyemediği için Sistem cevap vermemiş. Reset düğmesi de aynı şekilde Sistem kilitlendiği için işlem yapamadı.
Sıcaklıkları kontrol et ve Kasa içindeki parçaların sıkıca yerleştiğinden emin ol.

Parçaların yerleştiğinden eminim. Sıcaklık değerleri de oyunlarda 60-65 derece. Boşta ise 40-50. Bu değerlerin stok fan ile normal olduğunu düşünüyorum. Ayriyeten kasanın içerisinde 7 adet 12cm fan var.

Arkadaşlar, bilgisayarımı toplayalı 1 ay oldu. İlk aldığımda bilgisayar 5-7 saniye'de açılıyordu. SSD bile yoktu. Bende nasıl olduğunu anlayamamıştım. Dün pes oynarken, birden ekran söndü. ve görüntü gelmemeye başladı. Reset atmaya çalıştım ama normalde çalışan reset düğmesi çalışmadı. Bende ctrl+alt+delete yapmaya çalıştım. Fakat yine görüntü gelmedi. Son çare bilgisayarı arka psu düğmesinden kapattım. 20 dk sonra açtım açıldı.

Sizce bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir ? ve yine son zamanlarda bilgisayar açılış hızı çok yavaşladı. Bende konu açmak zorunda kaldım.

Ssd siz bir bilgisayarın 5-7 sn de açılması imkansız. Bende bir şeyler biliyorsam bunu söylerim.

Eğer Ram ve işlemciniz gerçekten iyi ise Windows 8.1 bu hızda açılabilir. Çünkü 8.1 kapanmadan sistemin daha hızlı açılabilmesi için bir takım işlemler gerçekleştiriyor. Kapanma süresi artsada bence önemli olan açılış hızının artması. :)

Ssd siz bir bilgisayarın 5-7 sn de açılması imkansız. Bende bir şeyler biliyorsam bunu söylerim.

Bu açılış hızında, kimseyi inandıracak zorunda değilim. 1024x768 çözünürlükte monitör kullanıyorum. ve bilgisayarın açılış ve kapanış hızı çok hızlı. Yani SSD olsaydı ne olurdu kim bilir. :D Konuyu saptırmadan, soruna cevap bulsanız ne iyi olurdu.

Video çekip atar mısın :D

Ben en yukarıdaki mesajda da belirtmiştim. Son zamanlarda bilgisayar açılış hızı çok yavaşladı diye. Sen halen neyin peşindesin anlayamadım. Konuya doğru düzgün cevap vermiyorsun ve beni yalancı çıkartıyorsun. 1 ay boyunca, 70'den fazla program,oyun yükledim ve sildim. Ki bu bilgisayarın yavaşlamasına neden oluyor. Zaten konuyu açmamın amacı da bu. Bilgisayarım eskisi gibi değil. Şimdi baştan format atarsam, açılış hızı düzelir. Ama ssd olmadığı için tekrar yavaşlar. Bu konuya Recep Abi'yi davet ediyorum. O bu duruma ne diyor. İlk işletim sistemini yüklediğim de, bilgisayarı açtığım zaman, sanki uyku modundaymış gibi açılıyordu. Kapattığımda ise, bilgisayarı kapat tuşuna bastığımda, direk ekran sönüyor ve kapanıyor. Cclenar programı ile kayıt defterini temizledim ama bir şey değişmedi.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı