Bilgisayar açılmıyor, bilgilerimi nasıl kurtarabilirim?

İnt kafeye gidip USB belleğe Linux tabanlı bir işletim sistemi (Tercihen Pardus öneririm.) atın. USB sisteme takıp BIOS üzerinden önceliği ona verin. İşletim sistemini USB üzerinden çalıştırın (Pardus çalışan seçeneğini seç. Diğerlerini bilmiyorum.)
Sistem USB üzerinden çalışır ve HDD erişim sağlarsın.

Eyvallah bilgisayarı değiştirdiğim zaman böyle bir olay olursa dava açarım.
İnt kafeye gidip USB belleğe Linux tabanlı bir işletim sistemi (Tercihen Pardus öneririm.) atın. USB sisteme takıp BIOS üzerinden önceliği ona verin. İşletim sistemini USB üzerinden çalıştırın (Pardus çalışan seçeneğini seç. Diğerlerini bilmiyorum.)
Sistem USB üzerinden çalışır ve HDD erişim sağlarsın.
Kaç GB oluyor Pardus.

Tam hatırlamıyorum ama 3GB civarı diye hatırlıyorum.

Bence sistemdeki sorunun nedeni direk harddisk ya da yazılımsal bir sorun. Geri kalanında bir sorun olduğunu sanmıyorum.

Bunun gibi yarı bozuk bir harddiskten tüm işime yarayacak verileri Pardus sayesinde kurtarmıştım. Bence sizde de işe yarayacaktır.

Öncelikle geçmiş olsun. Bu elektrik kesintileri cidden sinir bozucu hale geldi. Biz de İstanbul'un göbeğinde Nişantaşı Teşvikiye de bu sorundan şikayetçiyiz. Haftanın 2 3 günü gece 2 civarında anlık kesinti yapıyorlar. BEDAŞ'ın sitesine bakıyorum kesinti listesinde yok. Ne bir bildiri var ne de sms ile uyarı. UPS aldıracaklar illa.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı