Kerem macit
Centipat
Merhabalar, çok ama çok acil yardıma ihtiyacım var. Hemen konuya giriyorum 1TB HDD ile kullandığım bir bilgisayarım var, SSD aldım takıp içine Windows kurmak istedim, kuramadım. İlk başta SSD'yi görmüyordu ne yaptığımı anlamadan bir şekilde gösterebildim, internette HDD'yi çıkarın sadece SSD ve flaş kalsın Windows'u kurun dediler o yüzden HDD mi ilk defa çıkardım. SSD'ye Windows'u yüklerken error verdi, tüm dosyaların sorunsuz ve kullanılabilir olduğundan emin olun gibi bir şeydi (galiba flash bellekten kaynaklı bilmiyorum) kuramadım, ben de HDD'yi tekrar takıp PC'ye girmek istedim ama şimdi HDD'de açılmıyor, ilk denememde bana sadece UEFI açılabilir gibi bir hata verdi (siyah ekran beyaz yazı) BIOS'a girdim, Boot 1'e HDD'yi seçmek istedim fakat bir şey fark ettim. HDD'nin isminin başında eskiden UEFI yazıyordu, şu an SATA PM yazıyor, bir şeyler kurcaladım yapmaya çalıştım derken artık HDD ile başlatırken "Reboot and select dısk" gibi bir şey yazıyor (aşağıya fotosunu koyarım) direkt diski görmüyor gibi artık. BIOS ayarlarını sıfırladım defaulta getirdim işe yaramadı, HDD gözüküyor ve içindeki dosyalarım da hala orada ama Windows'u başlatamıyorum, ne yapmam gerekiyor 12 saattir uğraşıyorum çözebilmiş değilim.
Ek: Ayrıca artık başlarken Gigabyte yazısı geliyor, galiba ben bir şekilde UEFI'yi kapattım anlayamadım, PC'nin açılış sesi fan sesi falan onlar bile bir değişti.
Ek: Ayrıca artık başlarken Gigabyte yazısı geliyor, galiba ben bir şekilde UEFI'yi kapattım anlayamadım, PC'nin açılış sesi fan sesi falan onlar bile bir değişti.
Son düzenleyen: Moderatör: