Bilgisayar açılmıyor "Reboot and select disk"

Kerem macit

Centipat
Merhabalar, çok ama çok acil yardıma ihtiyacım var. Hemen konuya giriyorum 1TB HDD ile kullandığım bir bilgisayarım var, SSD aldım takıp içine Windows kurmak istedim, kuramadım. İlk başta SSD'yi görmüyordu ne yaptığımı anlamadan bir şekilde gösterebildim, internette HDD'yi çıkarın sadece SSD ve flaş kalsın Windows'u kurun dediler o yüzden HDD mi ilk defa çıkardım. SSD'ye Windows'u yüklerken error verdi, tüm dosyaların sorunsuz ve kullanılabilir olduğundan emin olun gibi bir şeydi (galiba flash bellekten kaynaklı bilmiyorum) kuramadım, ben de HDD'yi tekrar takıp PC'ye girmek istedim ama şimdi HDD'de açılmıyor, ilk denememde bana sadece UEFI açılabilir gibi bir hata verdi (siyah ekran beyaz yazı) BIOS'a girdim, Boot 1'e HDD'yi seçmek istedim fakat bir şey fark ettim. HDD'nin isminin başında eskiden UEFI yazıyordu, şu an SATA PM yazıyor, bir şeyler kurcaladım yapmaya çalıştım derken artık HDD ile başlatırken "Reboot and select dısk" gibi bir şey yazıyor (aşağıya fotosunu koyarım) direkt diski görmüyor gibi artık. BIOS ayarlarını sıfırladım defaulta getirdim işe yaramadı, HDD gözüküyor ve içindeki dosyalarım da hala orada ama Windows'u başlatamıyorum, ne yapmam gerekiyor 12 saattir uğraşıyorum çözebilmiş değilim.
Ek: Ayrıca artık başlarken Gigabyte yazısı geliyor, galiba ben bir şekilde UEFI'yi kapattım anlayamadım, PC'nin açılış sesi fan sesi falan onlar bile bir değişti.

DSC_0272.JPG
DSC_0271.JPG
DSC_0270.JPG
DSC_0268.JPG
DSC_0267.JPG
DSC_0266.JPG
DSC_0273.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 8 Features ayarını Windows 8 yapın.

HDD görünüyor. Sorun HDD içindeki işletim sisteminin boot etmemesi.
Dediğinizi yapıp tekrar başlattım ama bir şey değişmedi, Reboot and select proper boot device or insert boot media bla bla bla. Ayrıca bu işlemleri yapıp yeniden başlattığımda falan ekran kartım aşırı ısınıyor. Nasıl çözeceğim bunu ya.

Dediğinizi yapıp tekrar başlattım ama bir şey değişmedi, Reboot and select proper boot device or insert boot media bla bla bla. Ayrıca bu işlemleri yapıp yeniden başlattığımda falan ekran kartım aşırı ısınıyor. Nasıl çözeceğim bunu ya!
Ayarları sıfırlayın. Çıkış bölümünde "Reset to default settings" gibi bir ayar var. Ona tıklayıp deneyin.

Ayrıca ssd yi takıp format atmaya çalıştığımda bu hatayı alıyorum, flaştan kaynaklı diye düşünüyorum
Ayarları sıfırlayın. Çıkış bölümünde "Reset to default settings" gibi bir ayar var. Ona tıklayıp deneyin.
Denedim defalarca, sonuç yok..
Bende reset to def settings yok, load optimized settings var, aynı şey mi acaba?
Burdan bir şey yapmam gerekiyor mu?

DSC_0274.JPG DSC_0275.JPG

İhtimaller:
  • HDD'de işletim sistemi yok.
  • HDD'deki boot bölümü silinmiş. Bu durumda işletim sistemi boot etmez.
    • Bunu SSD'ye kurulum yaparken yanlışlıkla silmiş olabilirsiniz.​
Kurulumdaki hata için ihtimaller:
  • Kullandığınız imaj hatalı.
  • USB belleği yanlış yazdırdınız.
  • USB bellek bozuk.
İmajı buradan indirin. Rufus ile UEFI modunda USB belleğe yazdırın:

Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum - Technopat Sosyal

Sonra SSD'yi bağlayıp kurulumu yapabilirsiniz.
Bunu AHCI yapın. UEFI de açık olsun.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı