Bilgisayar açılmıyor ve VGA arıza LED'i yanıyor

Proflex

Kilopat
Daha fazla  
Akşam bilgisayarı kapattım, sabah tekrar açtığım zaman bilgisayarım siyah ekran verdi. Kasa çalışıyor ekran kartının fanları dönüyor, ama klavye ve fareye ışık gelmiyor ve monitor de açılmıyor. Sadece kulaklık'a ışık geliyor. Anakart'daki hata uyarı LED'lerine baktığım zaman VGA arıza LED'i yanıyor, aklınıza gelecek her şeyi denedim ama olmadı. Tamirciye götüreceğim ama bayramdan dolayi hepsi kapalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Akşam bilgisayarı kapattım, sabah tekrar açtığım zaman bilgisayarım siyah ekran verdi. Kasa çalışıyor ekran kartının fanları dönüyor, ama klavye ve fareye ışık gelmiyor ve monitor de açılmıyor. Sadece kulaklık'a ışık geliyor. Anakart'daki hata uyarı LED'lerine baktığım zaman VGA arıza LED'i yanıyor, aklınıza gelecek her şeyi denedim ama olmadı. Tamirciye götüreceğim ama bayramdan dolayi hepsi kapalı.

Bir şeyde temassızlık veya gevşeklik de olabilir. Ekran kartını çıkarıp düzgün şekilde oturtun ve güç bağlantısını tekrar yapın. Ekran kartı ve monitör bağlantısını da bir kontrol edin, kabloyu farklı portlarda deneyin. Bunları yapmadıysanız bir deneyin, sorun RAM'lerde de olabilir.

CMOS reset deneyin olmazsa, bileşen arızası.
Büyük ihtimal, daha önce de bu tür sorunlar yaşadım, bu sefer olmadı. Anlamadığım nokta akşam bilgisayarı kapattık sorun yoktu, sabah açınca ne oldu da böyle oldu. Neyse elimde fazladan parça olmadığı için hangi parçada sorun var ise tamirci'de tespit ettireceğim.

@Recep Baltaş hocam durduk yere neden böyle bir hata verdi bilgisayarım ? var mı bilginiz müsait olunca bakabilirmisiniz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı