Çözüldü Bilgisayar açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

saalih

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bugün okuldan geldim. Bilgisayarin fişini taktım ve tuşa bastim fakat bilgisayar açılmadı ama bir ses geliyordu. Fanlardan sandim açtım kapağını hiçbir donanim çalışmıyor. İşlemci ekran kartı fanlar hicbiri sadece hard disk çalışıyordu. İlk defa boyle bir sorunla karşılaştım. Yardimci olursaniz sevinirim. Bir de bilgisayara birkaç gun once format atmıştım. Sapasağlam çalışıyordu.

Çözüm
1 ve 2. soruyuda cevaplayabilir misin kesin olarak şundan kaynaklı olabilir diyebilmem adına önemli.

Usta kusura bakma yazım hatasından ban yemiştim, yazamadim sorunu çözdüm. Başlatma tuşunun kablosu çıkmış teşekkür ederim ilgilenenler icin.
Merhaba, bilgisayarınız kasa ise lütfen anakarta bağlı olan kabloları kontrol edermisin?

Merhaba. Bugün okuldan geldim. Bilgisayarin fişini taktım ve tuşa bastim fakat bilgisayar açılmadı ama bir ses geliyordu. Fanlardan sandim açtım kapağını hiçbir donanim çalışmıyor. İşlemci ekran kartı fanlar hicbiri sadece hard disk çalışıyordu. İlk defa boyle bir sorunla karşılaştım. Yardimci olursaniz sevinirim. Bir de bilgisayara birkaç gun once format atmıştım. Sapasağlam çalışıyordu.

Hard disk ve diğer depolama kabloların hepsini sök tak yap. Bazen benim bilgisayar açılıp görüntü vermeden geri kapanır. Sorunu böyle çözmüştüm ben. Belki Windows kurulu olan Hard diski görmüyordur. Kabloya üfle olmazsa.

1)anakart üzerinde herhangi bir LED ışığı var mı varsa yanıyor mu?
2)bilgisayarınızdan gelen herhangi bir sesli uyarı (bip sesi) var mı?
3)tüm bileşenlerin (RAM, ekran kartı, işlemci) anakarta düzgün takılı olduğundan ve gevşemiş bir bağlantı olmadığından emin olmanız gerekir.
4)ekran kartı varsa onu çıkartıp Onboard'dan görüntü almayı deneyin.
5)kabloları daha öncesinde çıkarttınız mı? Ya da yeni bir kablo taktınız mı? Anakartın üzerine.

Ekran kartını soktum çalıştırmaya denedim olmadi. Kabloları tektek kontrol ettim hepsi yerinde depolama aygıtı kablolarini sok tak yaptım yine olmadi. Dedigim gibi bilgisiyar dün sapasağlam çalışıyordu hiçbir şey yapmadim okula gittim geldim

Ekran kartını soktum çalıştırmaya denedim olmadi. Kabloları tektek kontrol ettim hepsi yerinde depolama aygıtı kablolarini sok tak yaptım yine olmadi. Dedigim gibi bilgisayar dün sapasağlam çalışıyordu hiçbir şey yapmadim okula gittim geldim.

1 ve 2. soruyuda cevaplayabilir misin kesin olarak şundan kaynaklı olabilir diyebilmem adına önemli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı