Çözüldü Bilgisayar açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kamtasya

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Trabzon
Daha fazla  
RAM
ripsjaws 8x2 cl16 3200mhz ram
SSD veya HDD modeli
crucial p3 500gb
Ekran kartı
rtx 3060 12gb
Anakart
gigabyte a520m k rev 1.0
İşlemci
r5 5600
Güç tuşuna basıldığı halde herhangi bir tepki yok. Bilgisayarın bağlı olduğu fişe bağlı olan monitör çalışıyor yani LED'i yanıyor. Bilgisayarı kullandıktan sonra normal şekilde kapattım. Sizce sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
USB-C kablosu kısa devreye sebep olduğundan imiş kabloyu sökünce sorun düzeldi.
Şöyle birşey olabilirmi?

Güç tuşuna basıldığı halde herhangi bir tepki yok. Bilgisayarın bağlı olduğu fişe bağlı olan monitör çalışıyor yani LED'i yanıyor. Bilgisayarı kullandıktan sonra normal şekilde kapattım. Sizce sorun nedir?

PSU kaynaklı yeterli voltaj gelmeyebilir ya da RAM oksitlenmesi gibi bir olay olabilir diş fırçası alın bastırmadan hafifçe slotuna ve RAM'in bağlantı kısmına doğru fırçalayın.

Bendede olmuştu bu. Bilgisayar kasasını sökmüştüm ve tüm parçaları çıkartıp takmıştım. Ama bunu yapıyorken bilgisayarın güç kablosunu ya kasadan yada güç kablosunu prizden çekmemiz lazım. Ancak bu dediğim işlemi yapacaksanız kesinlikle anakart bölümünde ki her yerin fotoğrafını çekin ki neyi nereye takıcağınız belli olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı