Bilgisayar Açılmıyor

Atesch44

Hectopat
Daha fazla  
Yeni DDR5 bir sistem toplamam üzerine eski bilgisayar parçalarımı başka bir kasaya montaj ettim. Fakat eski parçalarla topladığım bu bilgisayar açılmıyor, CPU Fan'ı ilk başta biraz dönüyor; sonra duruyor. İlk başta sorunun PSU kaynaklı olduğunu düşünüp yeni PSU aldım fakat ona rağmen çalışmadı. BIOS pilini çıkartıp tekrar takmayı; RAM'in takılı olduğu slotu silmeyi, değiştirmeyi denedim fakat hiçbiri işe yaramadı. En son çare anakarta buzzer taktım fakat buzzerdan da herhangi bir beep sesi gelmedi. Sizce sorun hangi parçada olabilir ve ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.

Anakarta sıkıntı olabilir anakartı kontrol edin.

Güncelleme Windows çökmüş olabilir had diski dene

BIOS çökmüş olbilir BIOS'u yeniden yaz.

Son düzenleme:
Anakarta sıkıntı olabilir anakartı kontrol edin.

Güncelleme Windows çökmüş olabilir had diski dene

BIOS çökmüş olbilir BIOS'u yeniden yaz.
Bilgisayar bios ekranına hiç girmiyor.
Anakartta sorun olduğunu nasıl test edebilirim ve sorun neyden kaynaklanmış olabilir?

Bilgisayar BIOS ekranına hiç girmiyor.
Anakartta sorun olduğunu nasıl test edebilirim ve sorun neden kaynaklanmış olabilir?

BIOS ekranına girmiyorsa büyük ihtimal BIOS çökmüş

Anakartı başka bir bilgisayarla test edebilirsin.

Bu arada yeni bilgisayarın hayırlı olsun.

BIOS ekranına girmiyorsa büyük ihtimal BIOS çökmüş

Anakartı başka bir bilgisayarla test edebilirsin.

Bu arada yeni bilgisayarın hayırlı olsun.
Peki BIOS'u düzeltmek için ne yapmalıyım? Şimdi bi' flash belleğe anakartın bios dosyasını indirip bilgisayara taktım fakat işe yaramadı
Teşekkürler

Öyle değil. Ben BIOS yazmayı pek bilmiyorum ama sanırım anakrtın BIOS pilini çıkarıp ona uygun aletle yapıyorsun. Önerim bir tamirciye yaptırman ayrıca anakartı test ettin mi belki de işlemci falan arızalıdır ya da kısa devre vs. de olabilir. Ayrıca BIOS çökmesi çok nadir bir olay o yüzden anakartı başka bir bilgisayarla test et.

Anakartı test edebileceğim bileşenlerim yok ne yazık ki yeni aldığım sistem ddr5 eski parçalarla topladığım pc ddr4

Anakartı test edebileceğim bileşenlerim yok ne yazık ki yeni aldığım sistem DDR5 eski parçalarla topladığım PC DDR4.

Çok üzüldüm o zaman tamirciye vermekte fayda var

Not bilgisayarcıyı çok tanımıyorsan yanında dur parça falan değiştirirse falan engellersin neler yaptığına bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…