Bilgisayar Açılmıyor

ByMoby

Kilopat
Dün sabah bilgisayar kilitlendi ve ekran donakaldı, klavyede capslock ışığı kapanmadı. PC'yi kapattım ve tekrar açılmadı. Dün akşam geldiğimde PC'yi açtım 5 6 saat sonra tekrar aynı şey oldu. Bu sabah açtım yaklasık 20DK sonra yine oldu. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? Şimdiden teşekkürler.

Güç tuşuna bastığımda ekran gelmiyor, klavye ve mouse ışığı yanmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Isı değerlerini kontrol etmeniz gerekebilir, 20 dakika içinde kapanıyorsa buna sebebiyet veren bir bileşen olmalı.
Ekran kartı ve işlemci gayet soğuk sadece kuzey köprüsü sıcak ama kuzey köprüsünü biraz araştırdım o genelde sıcak oluyor muş zaten
Birde ısınma problemlerinde PC kendini resetler diye biliyorum, benim PC kilitleniyor.

Şuanda PC açılmıyor yaklaşık yarım saat önce kilitlendi. :(
Dostum bilgisayarı kullanamayacak durumdaysan ve içinde önemli bilgi yoksa temiz bir format atmanı öneririm, sorun bir çok şeyden kaynaklanabilir ve anladığım kadarıyla bilgisayarı deneme - yanılma yapacak kadar bile kullanamıyorsunuz.
Yani bilgisayar kitleniyor.

Dostum bilgisayarı kullanamayacak durumdaysan ve içinde önemli bilgi yoksa temiz bir format atmanı öneririm, sorun bir çok şeyden kaynaklanabilir ve anladığım kadarıyla bilgisayarı deneme - yanılma yapacak kadar bile kullanamıyorsunuz.
Yani bilgisayar kitleniyor.
Düşündüm ama format atarken de kilitlenmesi ihtimali var. Formatı denemeden önce sorunun hangi parçada olduğunu bulursam değiştirme şansım olur diye düşünüyorum.

Düşündüm ama format atarken de kilitlenmesi ihtimali var. Formatı denemeden önce sorunun hangi parçada olduğunu bulursam değiştirme şansım olur diye düşünüyorum.
Elinizde yedek parça varsa deneyebilirsiniz ama anladığım kadarıyla işletim sistemine erişemiyorsunuz, ama yine de benden daha bilgili kişilerin yardımını almanız gerekecektir.

Elinizde yedek parça varsa deneyebilirsiniz ama anladığım kadarıyla işletim sistemine erişemiyorsunuz, ama yine de benden daha bilgili kişilerin yardımını almanız gerekecektir.
Yedek parça olarak ram ve ekran kartı var denedim ama onlarda eski pek güvenmek istemiyorum. Tam olarak bu soruna hanhi parçaların neden olabileceğini bilsem çok işime yarar, yardımların için teşekkürler deneyeceğim.

Yedek parça olarak ram ve ekran kartı var denedim ama onlarda eski pek güvenmek istemiyorum. Tam olarak bu soruna hanhi parçaların neden olabileceğini bilsem çok işime yarar, yardımların için teşekkürler deneyeceğim.
Ramleriniz uyumlu ise deneyebilirsiniz iki eski parçayı da tek tek deneyerek hatayı bulabilirsiniz, sorun HDD kaynaklı da olabilir tabii bir çok ihtimali var ama denemekten zarar gelmez.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı