Çözüldü Bilgisayar açma tuşuna basınca şalter attı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TheKingTR

Kilopat
Daha fazla  
Şalteri açtım. Şu an takılı olduğu prizi kontrol ettim herhangi bir problem yok elektrik var ama kasaya elektrik gelmiyor, nasıl düzeltebilirim bunu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Büyük bir akım yoksa zarar da çok yoktur belki de elektriği boşaltsanız çalışır tekrar bende çok oldu öyle kasanın fişini çekip güç tuşuna 3-5 kere bas basılı tut tekrar tak fişi.

Denedim olmadi :/ tek çare tamirci veya yeni PSU anladım.

4 5 tane tamirciye sordum çoğu kabul etmedi 1 tanesi kabul etti oda 200 liraya kadar masraf kabul ediyorsan yaparız dedi PSU'lardamin 600-700 kafam karışıkk.

Tamirciye götürdüm 1 haftanın ardından adam sonunda tamir edebildi şu an bigisayalarımı kullanabiliyorum yardımcı olan herkese teşekkürler.
Odanızın elektriğini kontrol eden şalteri de açtınız mı?
Evet zaten odaya ait şalter atmıştı geri açtığımda calısmayan tek şey kasaydı.
PSU da kısa devre olabilir.
Yani rahmetlimi oldu? :( kendi imkanımla düzeltebilirmiyim sence?
PSU arıza yapmıştır.
Peki illa yenisi şartmı? Kasa içi başka bir parçasının arızalı olma ihtimali yoktur degilmi?

Peki illa yenisi şartmı? Kasa içi başka bir parçasının arızalı olma ihtimali yoktur degilmi?
Büyük ihtimal zarar vermemiştir. Yenisi sizin durumunuza bağlı. İsterseniz bir tamirciye gösterin. Belki arızası büyük değildir.

Başınız sağolsun. Umarım diğer parçalara zarar vermemiştir.

Büyük ihtimal zarar vermemiştir. Yenisi sizin durumunuza bağlı. İsterseniz bir tamirciye gösterin. Belki arızası büyük değildir.
Açıkcası tamircilerin çoğu dolandıricı oluyor içinden parça çalıyolar felan ama yinede bir çevreme bakayım belki sağlam biryer vardır.
Başınız sağolsun. Umarım diğer parçalara zarar vermemiştir.
Sağolun umarım.. Apartman eski olduğu için elektrik durumu pc'nin içinden geçiyor hard diskim bile sıkıntılıydı garantiye yollamıştım neyse illa masrafa giricez galiba başka çare yok gibi.

Açıkcası tamircilerin çoğu dolandıricı oluyor içinden parça çalıyolar felan ama yinede bir çevreme bakayım belki sağlam biryer vardır.

Umarım apartman eski olduğu için elektrik durumu pc'nin içinden geçiyor hard diskim bile sıkıntılıydı garantiye yollamıştım neyse illa masrafa giricez galiba başka çare yok gibi.
Hocam bu benim mesleğim. PSU içinde çalınacak parça yoktur. Ayrıca "her tamirci dolandırıcıdır" diye bir şey de yoktur.

Sağolun umarım.. Apartman eski olduğu için elektrik durumu pc'nin içinden geçiyor hard diskim bile sıkıntılıydı garantiye yollamıştım neyse illa masrafa giricez galiba başka çare yok gibi.
Hocam bu arada onu demişken aklıma geldi. Akım korumalı priz alın. 82 kez elektrik gitti pc ye daha bir zarar gelmedi umarım da gelmez. İyi koruyor o prizler.

Hocam bu benim mesleğim. PSU içinde çalınacak parça yoktur.
Bilgisayarcı mısınız?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı