Bilgisayar aniden kapandı

FURKAN CANN

Hectopat
Katılım
15 Haziran 2021
Mesajlar
2.637
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
A520M-K ANAKART / AMD RYZEN 5 3600 / GT 730 EKRAN KARTI / 8GB 2666MHZ RAM / 240GB KİNGSTON A400 SSD
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Elektrik - Elektronik teknikeri
PC bir anda kapandı ve açılmadı. Ben de fişten çekip açmayı denedim öyle açıldı. Bütün testleri yaptım bu arada akım korumalı prizde kullanıyorum PSU testi gerçekleştirdim OCCT ile GPU test yaptım aynı şekilde hiçbir sorun bulamadı. Benim de kafama takıldı yardımcı olur musunuz? İçinde önemli bilgilerim var.

Test süresi 5dk.
 

Dosya Ekleri

  • 20230331-121008-GPUMemtest.png
    20230331-121008-GPUMemtest.png
    142,5 KB · Görüntüleme: 47
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    35,5 KB · Görüntüleme: 46
Bilgisayarın aniden kapanması neredeyse her şey ile alakalı olabilir. Hem de hem yazılımsal hem donanımsal bu şekilde birisinin çözümü bulması imkansız. Belki en az 1000 tane sebep olabilir 1000de 1 ihtimal yani. Ayrıca akım korumalı prizin muhakkak topraklı hatta olması gerekir aksi halde çalışmaz. Genelde insanların hiçbir problem yoktu ya niye böyle oldu ki şimdi dediği durumlarda statik elektriklenme olabiliyor. Ayrıca hiçbir elektronik alet yeterince güvenli değildir ne yaparsanız yapın problem çıkabilir. Dolayısıyla önemli bilgi ve belgeleri şimdiden cloud hesaplarına yedeklemeniz hayrınıza olacaktır. Bir çok ücretsiz cloud var. Microsoft onedrive var, google drive var, mega var Yandex disk var sanırım çok var yani para bile vermeye gerek yok.
 
Bilgisayarın aniden kapanması neredeyse her şey ile alakalı olabilir. Hem de hem yazılımsal hem donanımsal bu şekilde birisinin çözümü bulması imkansız. Belki en az 1000 tane sebep olabilir 1000'de 1 ihtimal yani. Ayrıca akım korumalı prizin muhakkak topraklı hatta olması gerekir aksi halde çalışmaz. Genelde insanların hiçbir problem yoktu ya niye böyle oldu ki şimdi dediği durumlarda statik elektriklenme olabiliyor. Ayrıca hiçbir elektronik alet yeterince güvenli değildir ne yaparsanız yapın problem çıkabilir. Dolayısıyla önemli bilgi ve belgeleri şimdiden Cloud hesaplarına yedeklemeniz hayrınıza olacaktır. Birçok ücretsiz Cloud var. Microsoft OneDrive var, Google Drive var, mega var Yandex disk var sanırım çok var yani para bile vermeye gerek yok.

Hocam aslında ilk defa başıma gelmiyor benim eski bilgisayarımdada yaşamıştım ilk defa akım korumalı priz almıştım o gün bugündür yaşıyorum ama sık sık değil bütün testleri yaptım stres testi her şeyi zorladım hiçbir kapanma olmadı bende anlamadım.
 
Hocam aslında ilk defa başıma gelmiyor benim eski bilgisayarımdada yaşamıştım ilk defa akım korumalı priz almıştım o gün bugündür yaşıyorum ama sık sık değil bütün testleri yaptım stres testi her şeyi zorladım hiçbir kapanma olmadı bende anlamadım.
Dediğim gibi çünkü binlerce sebebi var herkesin başına muhakkak böyle bir şey gelmiştir. Benim de başıma onlarca defa geldi ve her seferinde farklı bir sebebi vardı. Mesela bir hafta önce oyun oynarken ekranlar gitti fanlar dönüyor. Ekran kartı kilitlendi adeta fakat hiçbir sebep yok aylardır her şey sabit yazılımsal bir şey olduğunu düşündüm bir sürü şey sildim yükledim yok yine oldu filan. En son kasayı açtım ekran kartını söktüm geri taktım ve problem düzeldi. Sabit duran kasa yerinden aylardır kıpırdamıyor hiçbir mantıklı anlamı yok yani alttan desteği de var ekran kartı kaymış olamaz o kadar. Böyle garip bir şey bu bilgisayar.

O yüzden bilgisayarın kapanmasının çözümünü bulmak zordur. Hangi şartlarda olduğunu bulmak lazım. Belki seninle alakalı olmayabilir bile, belki şehir hattından yeterli elektrik gelmiyor ya da fazlası geliyor PSU iyi bir PSU ise gücü kesip koruyor olabilir. Her şey olabilir yani gerçekten sınırı yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı