Bilgisayar aniden kilitleniyor mouse ve klavye ışığı da sönüyor

Konuyu hortlatmak istemezdim. Az önce de benim başıma geldi. Oyun oynadım ve oyundan çıktım. Photoshop da çalışmaya başladım. Arka plan da müzik açıktı. Tam o sırada bilgisayardan garip sesler geldi. Kasanın içinden sesler gelmedi, kulaklık takılıydı. Ekran gitti ve "No Signal" yazdı. Akabinde reset atmak zorunda kaldım. Ekran kartı hariç bütün bileşenleri yeni topladım. Ekran kartım ise RX 580 Nitro+ 8GB 256 Bit mining yapılmış bir ekran kartı.
 
Arkadaşlar bir sistem topladım bazi parçalar benimdi (RAM, işlemci, PSU) bazılarını da internetten 2.el olarak aldım (kasa, anakart,) sıfır olarak da HDD ve ekran kartını aldım. İşlemciyi değiştirip denedim olmadı RAM slotlarını tek tek denedim olmadı. Sorun sizce hangisi olabilir? Ne zaman kilitleneceği de belli olmuyor rastgele internettte gezerken oyun oynarken boşta bile fark etmiyor. Elimde pek PC parçası mevcut olmadığı için çözüm bulamıyorum. Ben sorunun anakart olduğunu düşünüyorum. Ayrıca ön USB portları da çalışmıyor ve BIOS'ta da kilitleniyor. teşekkürler.

Sistem özellikleri.

  • Anakart: Gigabyte P43-ES3g DDR2.
  • RAM: 2+2 DDR 2 RAM.
  • PSU: Casper 400W.
  • HDD: WD 1TB.
  • Ekran kartı: ASUS R7 240 2 GB 128 Bit.
  • Işlemc: Intel Pentium 4 3GHz.

Dostum benim AMD sistem var PC boşta kitleniyor ama oyunda yapmıyordu. Neden olabilir yaridmci olacak var mi?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı