Bilgisayar aniden kilitleniyor

Drois

Kilopat
Katılım
11 Haziran 2016
Mesajlar
101
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Gskill ripjawsV 16gb 3200mhz
SSD veya HDD modeli
Crucial p3 1tb
Ekran kartı
İnno3d rtx3060 twin x2
Anakart
Asus b450m dragon
İşlemci
Ryzen 5 5500
Neredeyse her gün bilgisayar atacağım videodaki gibi kilitleniyor reset atmak zorunda kalıyorum. Genellikle masaüstünde dolaşırken oluyor, oyun oynarken sadece 1 kere kilitlendi. Kitlendiği zaman ekran donuyor USB girişleri çalışmıyor, fakat kasa hala çalışmaya devam ediyor sorunsuz. Son olarak da işlemci ısınması olduğunu zannetmiyorum çünkü bilgisayarı yeni açtıktan 5 dakika sonra masaüstünde olsam bile bu sorun olabiliyor. Sorun neyden kaynaklanıyor ve nasıl çözebilirim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Hocam RAM'le alakalı bir durum benim de öyle olmuştu Memtest86 yapabilir misiniz?

Test az önce bitti hiçbir yerde error çıkmadı.
 
Dostum o zaman sorun PSU'da büyük ihtimalle zaten sizin PSU kaliteli değil.

Uzun süredir sıkıntı olmuyordu bugün tekrar yapmaya başladı. Son kez emin olmak için soruyorum, olay görüntüleyicisi ile baktığımda bu hatalar var fakat her donduğunda reset atmam gerektiği için acaba bu hataları reset attığım için mi görüyorum. Yoksa gerçekten PSU sorunlu mu?
Olay görüntüleyicisi aşağıdaki linktedir.
 
Sonuç;
Garantiye gönderdim kontrol ettiklerini yine de hiçbir arıza tespit edemediklerini söylediler. Fakat PSU'yu değiştirmişler onu fark ettim, yani sorunun neden kaynaklandığını hala bilmiyorum. Garantiden geldikten sonra 1 tane USB girişinin düzgün çalışmadığını fark ettim (daha önce de o giriş bana sıkıntı çıkarmıştı kamera, mouse, klavye vs taktığımda kopup geri geliyordu fakat garantiye verirken belirtmeyi unuttum.) Artık o USB girişini kullanmıyorum ve o zamandan beri hiç donma kapanma vs yaşamadım. Tabii sorun USB girişi diye kesin bir şey söyleyemiyorum.
 

Geri
Yukarı