Çözüldü Bilgisayar aniden kilitleniyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lucky99

Hectopat
Yer
Türkmenistan
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
XFX RX570 8GB
Xeon E3 1220 V2
H61MA-D2V
HyperX 8GB DDR3 1600 MHz
1ST Player 600W
Yakın zamanda yeni PSU, anakart ve HyperX 8 GB RAM aldım, Windows'u format atmadan 1-2 gün kullandım hiçbir hata ile karşılaşmadım. Dünde temiz format atmak istedim o yüzden verilerimi geçici olarak kullanılmayan HDD'e yedekledim. Format attım, PC'ye verilerimi yedeklediğim HDD'i taktım ve ekran kartının Driver'ını kurdum ve ne olduysa ondan sonra oldu. PC bir anda kilitlenmeye başladı, kilitmenmese bile görüntüler bozuluyordu. Belki format atarken bir hata oldu diye yeniden format atmak istedim ama format flash belleğin PC görmüyor, başka format flash bellek hazırladım PC direk flash bellekten başlaması için HDD'in bağlantısını kesdim, format ekranıda gelmedi HDD'i taktığımda ise artık okumuyor. Sürücü kurduktan sonra sürekli "yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan başarıyla kurtuldu" gibi bir hatada alıyordum. Yardım edin, kafayı yiyeceğim artık.

16818974060931206805340234464101.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır yapmadım ama GTA 5 CS:GO falan denedim herhangi bir problem çıkmamıştı.

Ekrandaki hataya değineceğim fakat format esnasında kurulmama, kilitlenme gibi şeyler RAM adres hatalarından kaynaklanır. Memtest Üzerinden test etmenizi öneririm. Oyun çalıştırması RAM lerin düzgün olduğunu göstermez.

Ekrandaki hatanızda format atarken eksik veya sonradan kullanırken dosyaların bozuk, eksik olmasından dolayı bilgisayarınız boot olamıyor olabilir.

Ya da bilgisayarınızda takılı USB, CD gibi şeyler takılı ise çıkarıp denemenizde fayda var.

Ekrandaki hataya değineceğim fakat format esnasında kurulmama, kilitlenme gibi şeyler RAM adres hatalarından kaynaklanır. Memtest Üzerinden test etmenizi öneririm. Oyun çalıştırması RAM lerin düzgün olduğunu göstermez.

Ekrandaki hatanızda format atarken eksik veya sonradan kullanırken dosyaların bozuk, eksik olmasından dolayı bilgisayarınız boot olamıyor olabilir.

Ya da bilgisayarınızda takılı USB, CD gibi şeyler takılı ise çıkarıp denemenizde fayda var.
Hocam az önce temiz format attım, hâlâ aynı, ram testi de yaptım hata yok. Başka neyden kaynaklanıyor olabilir ? Anakart dan olabilir mi ?
IMG_20230419_200735.jpg

Hayır anakarttan olmaz. Görüntü bozukluğunun birden fazla nedeni olabilir mesela kablo, ekran kartı, monitör gibi nedenler olabilir.
Görüntü ile birlikte bilgisayarda kilitleniyor ama. Ne olduysa bu formattan sonra oldu 🙁

Arkadaşlar sorunu nihayet çözdüm. RAM'den çıktı sorun, satın aldığım mağazaya götürdüm, sorun olduğunu kendileri de doğruladılar, değişim yaptılar aynı RAM'den aldım sorun yok şu an.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı