Bilgisayar arada donuyor

uutku

Femtopat
Daha fazla  
Son 1 aydır bilgisayarımda oyun oynarken bilgisayarda anlık FPS düşüşleri oluyor. İlk başta FC 25 anlık donmalara başladı ama zaman ilerledikçe bütün oyunlarım anlık takılmalar yapmaya başladı. ETS, Last of Us, FC 25, BF1, çözümü var mı acaba? SSD içine kuruyorum oyunları SSD dolu değil boş alan var.

Son 1 aydır bilgisayarımda oyun oynarken bilgisayarda anlık FPS düşüşleri oluyor. İlk başta FC 25 anlık donmalara başladı ama zaman ilerledikçe bütün oyunlarım anlık takılmalar yapmaya başladı. ETS, Last of Us, FC 25, BF1, çözümü var mı acaba? SSD içine kuruyorum oyunları SSD dolu değil boş alan var.

SSD saglıgına bakar mısın Hard Disk Sentinel ile.

3 temel nedeni var çoğu bu sorunlardan olur.
SSD sağlığı.
Sıcaklık yaz geldiği için soğutma yetersiz kalabilir sıcaklıktan ani FPS iniş çıkışları olabilir eğer termal bakımları yapmadıysan yap sıcaklıkları kontrol et
Eğer ağır oyunlar oynuyorsan RAM'den kaynaklı olabilir miminum 16 yap.

Laptop kullanıyorsanız iç bakımını yaptırma vakti gelmiştir, fanı temizleyin termal macunu da yenileyin.

Laptop kullanıyorsanız iç bakımını yaptırma vakti gelmiştir, fanı temizleyin termal macunu da yenileyin.
Masaüstü kullanıyorum.
Güncelleme yaptıktan sonramı başladı bu donmalar
Emin değilim.
3 temel nedeni var çoğu bu sorunlardan olur.
SSD sağlığı.
Sıcaklık yaz geldiği için soğutma yetersiz kalabilir sıcaklıktan ani FPS iniş çıkışları olabilir eğer termal bakımları yapmadıysan yap sıcaklıkları kontrol et
Eğer ağır oyunlar oynuyorsan RAM'den kaynaklı olabilir miminum 16 yap.
16GB RAM var. Bilgisayar elime geçeli 2 yıl olacak. Termal macun hala yenilemedim belki dediğiniz gibi termal bakımsızlıktan olabilir.

Yeniden bir oyuna girdim ve özellikle kasma anında olan şeylere bakmaya çalıştım. Kasmalar oyunun ilk 8 dakikasında yoktu sonra olmaya başladı ve sıklaştı yani iki kasma arasındaki süre geçtikçe kısalaşıyor. Kasma esnasında GPU kullanımı %94 üzerinden %4'lere kadar geriliyor ve ekran kartının sıcaklığı yaklaşık 10 derece falan artıyor. Kasma yaklaşık 5 saniye falan sürüyor.

Masaüstü kullanıyorum.

Emin değilim.

16 GB RAM var. Bilgisayar elime geçeli 2 yıl olacak. Termal macun hala yenilemedim belki dediğiniz gibi termal bakımsızlıktan olabilir.

Yeniden bir oyuna girdim ve özellikle kasma anında olan şeylere bakmaya çalıştım. Kasmalar oyunun ilk 8 dakikasında yoktu sonra olmaya başladı ve sıklaştı yani iki kasma arasındaki süre geçtikçe kısalaşıyor. Kasma esnasında GPU kullanımı %94 üzerinden %4'lere kadar geriliyor ve ekran kartının sıcaklığı yaklaşık 10 derece falan artıyor. Kasma yaklaşık 5 saniye falan sürüyor.

Depolama birimi ya da sıcaklıklardan oluyordur bu düşük ihtimal ama olabilir oyun oynarken sıcaklıklara bakın arka plandan sıcaklıklar 80 üstüne çıkıyorsa termal bakım yapın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı