Çözüldü Bilgisayar aşırı derecede yavaş açılıyor

• Konuyu başlatan Xacah
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 1.915
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Xacah

Centipat
Önceki gün laptopun olduğu yerden yanık plastik kokusu gibi bir koku gelmişti, LED ışıkların çin malı adaptörü yapmıştır diye çıkarttım koku gitti. Ardından 7 8 saat kadar oyun oynadım. Bu sabah bilgisayarı açmaya çalıştığımda 15 saniyede açılan bilgisayar 4 dakika kadar açılmadı. Monster logosunda 2 dakika, Windows yüklemesi 2 dakika sürdü. Açıldıktan sonra masaüstü simgelerinin gelmesi 30 saniye kadar sürdü. Simgeler geldikten sonra başlangıçta açılan bazı uygulamaları (Steam, Discord) kapatmaya çalıştığımda kapatma tuşunun tepki vermediğini uygulamaların kapanmadığını gördüm.

Problem SSD'de olabilir diye test programı indirdim fakat açamadım programa tıkladığımda tepkisiz kaldı. 2 - 3 tane SSD test programı indirdim 10 dk kadar bir süre sonra bir tanesi (as SSD Benchmark) açıldı, değerler bana gayet normal geldi. Aynı testi HDD'ye yapmaya çalıştığımda program dondu kaldı. Bende ilkelce bir yöntemle HDD'den SSD'ye ardından SSD'den HDD'ye 100 MB'lık dosya attım hızlar gayet normal HDD ve SSD çalışıyor gibime geldi. SSD'de kurulu oyunları açabilirken HDD'dekileri açamıyorum
Aynı zamanda da SSD'deki test programları da açılmıyor (crystaldiskınfo, CrystalDiskMark 6)

Windows'ta birçok şeyi yapamıyorum tamamen bug dolu bir hale geldi sürekli bazı uygulamalar donuyor kapanmıyor. Görev yöneticisi bile kapanmıyor. Kafam çok karışık sorunun nereden kaynaklandığını bile bulamadım yardımlarınızı bekliyorum :(

Bu yazıyı yazarken HDD'den açmaya çalıştığım oyun açıldı. Yaklaşık 25 dk önce tıklamıştım Steam'den, Oyunla beraber CrystalDiskMark 6' da açıldı fakat bu test programı SSD de kurulu, umarım sorunlarımı anlatabilmişimdir o kadar karmaşık şeyler oldu ki . HDD'ye test yapmaya çalışıyorum fakat test başlamadı bile artık eminim HDD bozuk, fakat SSD'dekiler ve PC başlangıcındaki Monster logosu falan neden geç açılıyor ?
(HDD'ye Test yapabildim aşağıya da ekledim HDD'yi çıkarıp Sorun devam ediyor mu geri dönüş yapıcam)

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı4343.PNG
    Ekran Alıntısı4343.PNG
    26,6 KB · Görüntüleme: 111
  • Ekran Alıntısı5252.PNG
    Ekran Alıntısı5252.PNG
    25,8 KB · Görüntüleme: 73
Çözüm
Monster demişsin ancak modelini yazmamışsın. Sistemin ne olduğunu bilmeden yorum yapmak çok işine yaramaz. Bu durumda aklıma sadece işlemcinin kendi frekansını kısıtlaması geliyor. Ya sıcaklıktan ya da yeterli güç alamayışından kaynaklı olabilir. Sıcaklıkları kontrol et. Eğer bataryası sökülebiliyorsa bataryasız çalıştırıp kontrol et. Batarya yeterli gücü sağlayamadığı zaman da yine işlemci kendini düşük frekansa alıyor.
Öncelikle teşekkür ederim yorumun için HDD sökünce açılış hızım ve tüm hatalar çözüldü. Kafamı karıştıran şey yanık kokusu ve HDD takılıyken SSD'deki uygulamaların problem çıkarmasıydı. HDD devri bitmiş anlamış oldum yerine 500GB bir SSD takacağım artık.
Monster demişsin ancak modelini yazmamışsın. Sistemin ne olduğunu bilmeden yorum yapmak çok işine yaramaz. Bu durumda aklıma sadece işlemcinin kendi frekansını kısıtlaması geliyor. Ya sıcaklıktan ya da yeterli güç alamayışından kaynaklı olabilir. Sıcaklıkları kontrol et. Eğer bataryası sökülebiliyorsa bataryasız çalıştırıp kontrol et. Batarya yeterli gücü sağlayamadığı zaman da yine işlemci kendini düşük frekansa alıyor.

Öncelikle teşekkür ederim yorumun için HDD sökünce açılış hızım ve tüm hatalar çözüldü. Kafamı karıştıran şey yanık kokusu ve HDD takılıyken SSD'deki uygulamaların problem çıkarmasıydı. HDD devri bitmiş anlamış oldum yerine 500GB bir SSD takacağım artık.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı