Sistem aşırı yavaş açılıyor

yasin gökkaya

Decapat
Daha fazla  
İyi sosyaller arkadaşlar. Birkaç aydır başımda böyle bir dert var, PC açılırken normal Windows yükleme ekranından sonra siyah bir yükleme ekranı daha geliyor ve gitmesi çok uzun sürüyor tahmini birkaç dakika. Bu yükleme ekranından sonra PC'me şifremi girip oturumumu açıyorum ve yaklaşık birkaç dakika da burada bekliyorum.

İyi sosyaller arkadaşlar. Birkaç aydır başımda böyle bir dert var, PC açılırken normal Windows yükleme ekranından sonra siyah bir yükleme ekranı daha geliyor ve gitmesi çok uzun sürüyor tahmini birkaç dakika. Bu yükleme ekranından sonra PC'me şifremi girip oturumumu açıyorum ve yaklaşık birkaç dakika da burada bekliyorum.
Hocam 16 gm ram'i açar mısınız? tek parça 16 mı 2 tane 8 mi, eğer 2 tane 8 ise bunların modellerini söyleme şansınız var mı?
Bir de anakartınızda kaç adet ram slotu var ?

Windows'un nereye kurulduğu önemli. Eğer Windows SSD'ye yüklüyse ve geç açılıyorsa SSD'de sağlık düşüşü olmuş olabilir. Sağlığa Hard Disk Sentinel'den bakabilirsin. Sağlıkta'da problem yoksa format atıp temiz kurulum yaparsın.
Disk sağlığı yüzde yüz görünüyor.

250 GB SSD varsa Windows'u ve sık kullandığın programları oraya kurman yeterli hocam. Asıl hız farkını işletim sistemi SSD'de olunca alırsın. Depolama için HDD'yi kullanmaya devam edebilirsin. Yani 250 GB yetmez diye düşünme, sistem diski olarak fazlasıyla iş görür.

Evet sadece sistem sosyaları yüklü. Bir de disk yönetiminde SSD ve HDD tek hard disk olarak ve sistem ayrıldı olarak görünüyor bir sıkıntı olur mu?

Hocam 16 GM RAM'i açar mısınız? Tek parça 16 mı 2 tane 8 mi, eğer 2 tane 8 ise bunların modellerini söyleme şansınız var mı?
Bir de anakartınızda kaç adet RAM slotu var?

Pek anlamıyorum bu işlerden ama sanırım görseldeki gibi.

Dosya Ekleri

• 20251120_162833.jpg
    20251120_162833.jpg
    328,8 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı