Bilgisayar Bağımlılığı

Nocsted

Decapat
Makaleler
2
Günde yaklaşık olarak 9 - 10 saatimi bilgisayar başında geçiriyorum. Gecelere kadar bilgisayar başında oturup sabah'da erken kalkıyorum ve çok düzensiz bir uyku düzenim var. Oyun bağımlısıyım.

Bir karar aldım ve bilgisayarı komple hayatımdan çıkarmayı düşünüyorum, özel işlerim, film izlemek dışında kullanmayacağım ve oyun oynamayacağım.

Sorum şudur; Bilgisayar kullanmadığım zaman kalan bu devasa boş vaktimde ne yapabilirim?

Sizden tek ricam var, aşağıdaki tavsiyeyi yazmayın çünkü çok klişe geliyor.

- Kitap oku.

Bende senin gibiyim. Günde 10 saatimi PC'de geçiriyorum bunun 4-5 saati oyunlara gidiyor. Ama bana kalırsa sporla ilgilen ve Netflix satın alıp mobilden veya televizyonundan filmleri izle. Film izlemek için hiç pcye bulaşma arkadaşın varsa çağır beraber futbol veya basketbol oynamaya çıkın. Seneye bende komple bırakacağım, zaten bu aralar filmlere ve dizilere merak sardığımdan dolayı sanada öneririm oyunda geçireceğin vakitleri filmlere ve dizilere ayır böylece oyundan bi nebze de olsa uzaklaşmış olursun.

Oyunsuzluğa alışana kadar, istediğin zamanlar dışında kitap okuma zaten. Kitap okumak, aklında bu sıkıcı dönemle kalırsa, kitap okuma alışkanlığı kazanman çok zor olur hayatının geri kalanında.

Spor yapabilirsin. Yürüyüş yapabilirsin. Ailenle ve arkadaşlarınla vakit geçirebilirsin. Bir hobi edinebilirsin -resim çizmek, yazı yazmak, bir enstruman öğrenmek gibi.- Maddi durumun uygunsa, hafta sonu tatili yapabilirsin. İnternetten dil eğitim videoları izleyip, yabancı dilini geliştirebilirsin. Merakın varsa yine internetten, yazılım kursları izleyebilirsin -evde kendi başına çizim programı öğrenerek, şu an grafikerlik yapıp, para kazanan bir tanıdığım var mesela.- Tam kendini geliştirebilecek bir yaştasın, bu fırsatı iyi değerlendir :)

- Uyku düzeni belirle. (Saat 23.00 yatış saat 5.30 kalkış)
- Kalkınca elini yüzünü yıka ve bir kahve hazırla. Kahve pişerken aynada ufak tefek bakımlar yap.
- Kahveni iç sabah koşuya çık. Şortunu tişörtünü havaya göre al ve 1-1.5 saat koş, yürü.
- Koşudan gel duşunu al.
- Duştan çıkınca kendi kahvaltını hazırla. Mutlaka sağlıklı şeyler olsun. Tonbalıklı salatalık gibi şeyler.
Muhtemelen saat 7 civarı olacaktır. Güne hem aşırı zinde başlamış oldun hem de erken.
Bundan sonra yapabileceklerin neler peki?
- Sosyalliğin ne kadar iyidir bilmiyorum ama arkadaşlarınla basketbol vesaire oynamaya çık. Sosyalleş.
- Hobilerin neyse onların peşinden koş.

Unutma; geri gitmek bile sabit kalmaktan iyidir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı