Bilgisayar bakımı için 150 TL verilir mi?

Görüyorum birçok arkadaş 50 TL den fazla verilmez demiş bende bir esnafım ve termal bakım toz temizliği format 120 TL alıyorum, Cooler Master termal macun kullanıyorum ekran kartı dahil termal bakım yapıyorum bütün parçalar sökülüp kasa içi gram toz kalmıyor hakkıyla yapıyorsa 100-150 TL arası normal bir fiyat 1 saat zaman alıyor bir kasanın bakımları.

Termal macunu yenilemesende olur şuanda bence. Kasanın kapağını aç, saç kurutma makinesi tarzı bir şeyin en soğuk seçeneğine getir ve turbo olarak hava üflet. Fanları hafifçe tut bunları yaparken, fanlar dönmesin içindeki toz temizlensin. İşlemci fanının ve bloğun aralarında tozlar kaldıysa onları kulak pamuğu yardımı ile alabilirsin.

Başka da bir şey gerekmez bence. Ve kesinlikle toz alma ve macun yenileme için 150TL vermeye değmez.

Benim zaten termal macunum var onu götüreceğim kullanılsın diye öncesinde ve sonrasında fotoğraf video falan atıyorlarmış zaten Vatan Bilgisayar'ın sadace oradan parça alırsan montaj hizmeti var bakım hizmeti yok kendim gittim sordum. Termal macunum MX-4.

Benim zaten termal macunum var onu götüreceğim kullanılsın diye öncesinde ve sonrasında fotoğraf video falan atıyorlarmış zaten Vatan Bilgisayar'ın sadace oradan parça alırsan montaj hizmeti var bakım hizmeti yok kendim gittim sordum. Termal macunum MX-4.
Hocam yapacağınız işlemler basit. İşlemciyi stres testine sokup fan vidalarını söküp fanı sökeceksiniz, işlemcinin bir demir çubuk gibi bir şeyi var onu sağa ittirip kaldıracaksınız işlemci direk çıkar zaten. Ekran kartı çok kolay PCI Express kilidini açacaksınız sonra güç kablolarını söküp sabitleme vidasını sökeceksiniz sonra yukarı doğru çekeceksiniz bu kadar. RAM'leri ellemeyin önermem. Fanları vidalarını söküp kablolarını söküp tozunu attıracaksınız. Ekran kartının içini Donanım Arşivi ekran kartı termal macun yenileme videosuyla aynı şekilde yapabilirsiniz. SSD ve HDD'lerin alüminyüm yüzeylerini hafif nemli bir bezle silebilirsiniz.

@Deleted User anlatması kolayda işte gerçekte bizzat kendin yapman oldukça zor YouTube birkaç tane video izledim kendim yaparsam illaki bir şey bozulur işlemcinin 1 pini bozulsa işlemci çöp oluyor en basit hatada çöp etmek istemiyorum çok zor aldım bilgisayarı zaten çevremde de bu işi yapabilecek kişi pek yok.

150 lira verilmez bakım için. Başka birisini bulmaya çalışın, ek olarak temizlik yapılırken bilgisayarcının yanında durun. Böylece bir parça hırsızlığının vs. olmadığına emin olabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı