Bilgisayar Başında Fazla Oturmak Körlüğe Yol Açar mı?

Benim gözlerim özellikle bu sene uzağı gormekte güçlük çekiyor sadece vaktinizi iyi ayarlayın mümkünse kaliteli monitör kullanın.

Bende de oyun oynarken göz kırpmadığım için göz kuruluğu oluşmuştu. 1 senedir sınava hazırlandığım için rahattım bakalım bu yaz ne olacak [emoji23].

Bende de oyun oynarken göz kırpmadığım için göz kuruluğu oluşmuştu. 1 senedir sınava hazırlandığım için rahattım bakalım bu yaz ne olacak [emoji23].
Kardeşim merhaba. Şu anda ki durumun nedir. Bende de 2 aydır var. Üstüne bilgisayar felan baktım yine bu sefer hücre gibi şeyler görmeye başladım. Sonra da o hücreler siyahlaştı. Şimdi baktığım yerlerde gölgeler var. 3 tane doktora gittim. İlki alerji var demişti 3 tane damla verdi kullandım. Sol gözüm biraz rahatladıydı sağda sorun yokken birden sağ yanmaya başladı ve 10 ocaktan beri hala yanıyor az az. İlk doktor Flarex, Zaditen ve Dryex verdi Flarex’i 1 hafta kullandım diğerlerini 20-25 gün kullandım hiç etki etmedi. Sonrasında ise siyah gölgeler yüzünden gittim bir sürü test yapıldı hiç bir göz kusuru çıkmadı. Bunlara alış gözün içindeki kolajenler dendi. İlk zaman küçücük bi nokta iken şimdi ışık saçan nesnenin üstünden geçerken ışığı yansıtır oldu 😂 solda da küçücük bi nokta var şimdi 3 tane oldu. Bilgisayar kullanmıyorum ve TV izlemiyorum. -0.50 ye -0.25 astigmat var sadece.

20 yıldır günde en az 4 saat olmak üzere (en uzunu 41 saat) pc başında oyun oynuyorum. Ve henüz gözlük bile kullanmıyorum. Bizim ana babalarımızın küçükken üzerinizde oluşturmuş olduğu bir bilinç altı bu. Çok oynadın kör oldun, anne sözü dinlemedin bademciklerin şişti,baba sözü dinlemedin araba çarptı gibi. Körlere sorsak ya kazadan dolayıdır ya da doğuştan ya da hastalıktandır görmemeleri.

20 yıldır günde en az 4 saat olmak üzere (en uzunu 41 saat) pc başında oyun oynuyorum. Ve henüz gözlük bile kullanmıyorum. Bizim ana babalarımızın küçükken üzerinizde oluşturmuş olduğu bir bilinç altı bu. Çok oynadın kör oldun, anne sözü dinlemedin bademciklerin şişti,baba sözü dinlemedin araba çarptı gibi. Körlere sorsak ya kazadan dolayıdır ya da doğuştan ya da hastalıktandır görmemeleri.
Bende geçen senelerde 10 saati bulan saatlerde oynardım. Kasımdan beri 2-3 saat oynardım. Bi akşam 6-7 saate yakın oynadım. Hiçbir şeyim yoktu kalktığımda. Yarındası gün sağ gözüm hafif buğulu gibi görüyordu. Dinlendirdim bir gün. Gözlerim turp gibiyken birkaç gün sonra sol gözümün altı yanmaya başladı ve o günden beri sorunlar artarak devam ediyor. 3 doktor gezdim. Dünya kadar testler felan. Göz kuruluğu var diyorlar. İlaç felan veriyorlar. Kullanıyorum ama pek bi fayda görmedim. Sağ gözümün alt tarafı sürekli sızlıyor neredeyse ve 20 ocaktan sonra gözümde uçuşan cisimler oluştu. Ve bugün 26 şubat. İlk güne göre daha da fazla. Doktor göz anjiyosu felan yaptı. Hiç bir şey çıkmadı.

O zaman e-sporcular kör olmalı, haftada 120 saat oynadım diyen vardı.
Bende de çok uzun süre oynayınca uzagı net görememe başladı, bide kızarmaya da neden oluyor bu da gözünüzü ovuşturmanıza neden oluyor.

Ben körlükten ziyade bel problemleri çektim oturmaktan dolayı hep. Eğer çok oturacaksam, yarım saat arayla gidip nefes alıyorum esniyorum falan.

Göz bozulmasını anlarım da kör olmak ne yahu ağzı olan konuşuyor. 6-8 senedir genelde her gün 10-12 saat PC başındayım işte olduğum zamanlarda dahil ve hiçbir göz sorunum olmadı. Bazılarının gözlerinin bozulacağı var bozuluyor. Tabi çok fazla oyun oynuyorsan sıkıntı çünkü beynini ve gözünü fazlasıyla yormuş oluyorsun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı