Çözüldü Bilgisayar bileşenleri sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

hakan45

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle iyi forumlar.

Sorunum şu, geçenlerde bilgisayarımın orta seviyeli bir oyunda kasması üzerine ekran kartından şüphelendim ve ekran kartımı ve PSU'mu degiştirdim fakat oyunda ara ara donmalar meydana geliyor ve eski performası alamıyorum oyunda.

Hangi parcada arızanın oldugunu nasıl anlayabiliriz? Yardımınızı bekliyorum.

Sistem:
  • Asus P8z68 anakart
  • 4 Gb Kington RAM
  • Asus GTX 660 O.C ekran kart
  • High Power 750W +80
  • Seagate 1 Tb hdd

Oynadıgım oyun Counter Strike 1.6 online. Oyunda Fps sabit 100 göstermesine ragmen düşük gibi takılmalar oluyor. Isı değerleri de normal.

Çözüm
Sorunumu çözmüş bulunmaktayım. BIOS'umu hiç güncellememiştim aldıgımdan beri dün aksam güncelledim ve sorunum çözüldü. :)
Yeni format attım ve bilgisayarımda temel programlar haricinde hiç bir şey yok. Ekran kartının içinden çıkan kabloyu taktım sadece güç kablosu yani. İnternet hızımda 17ms 7mb download hızı. Maalesef sorun nerede anlayamadım.

Geçen ay degiştirmiştim kablolarını. Monitörün ömrü bitmiş olabilir mi? 6 seneyi geçti Lcd monitör. Hdd ve Ram'den şüpheleniyorum aslında bunlar oyunun kasmasını saglar mı?

Ram'den oluyor gibi geldi. Yakın zamanda bilgisayarınızın performansını yükseltmek için overclock yaptınız mı ?

Dediğiniz gibi ram veya harddisk ten kaynaklanabilir. Fakat sorun şundadır diyemeyiz deneme yanılma yoluyla deneyebilirsiniz elinizde fazladan hdd veya ram varsa.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı