Bilgisayar bileşenlerinden elektrik çarpması

kapkarakartal

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba sevgili forumlular, son açtığım 2 konuda bu durumla ilgiliydi. Dün gamepadimden aldığım statik elektrik sonucu gamepadim bozulmuştu bugün de klavyeden statik elektrik çarpması yaşadım ardından klavyenin tuşlarınq bastığımda PC uyku moduna geçti, tekrar açınca yine aynı işlemde yine kendini uyku moduna aldı. Bilgisayarda kullandığım 3'lü prizi değiştirmiştim ve PSU kapalıyken güç tuşuna basıli tutmuştum ancak yine oldu. Sadece bileşenlerden değil sık sık kasadan da alıyorum bu durumu. Bu sorunu nasıl halledebilirim? Bilgisayara zarar verebilir mi? Lütfen yardımcı olun çok endişe içindeyim şu an... :(
Güncelleme: PC'yi kapadım fişten cektim tekrar açtım klavyede herhangi bir tuşa bastığımda hemen Windows'tan kapatıyor bilgisayari.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam çok sağolun araştırdığınız için. Anlaşılan sağlıksal sorun yaratabilir bir durum gibi gözüküyor.

Hocam sorunun bilgisayarda olma ihtimali de var. Sizce sorun prizde mi yoksa pcde mi nasıl anlayabilirim?
Hocam evde başka priz yok mu oraya takın 3lü priz demiyorum bakın başka prizde deneyin. Bir fikir oluşturur.

Anakartınızın tüm yükseltme vidaları mevcutmu. Bunu şu yüzden soruyorum eğer anakart kasa tabakasına değiyorsa kısa devre yapabilir. Diğer aklıma gelen ise PSU'nuzda Molex uçlar varsa kullanmadıklarınızı elektrik bandı ile bantlayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı