Çözüldü Bilgisayar BIOS menüsüne girmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Samet ylcn

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle selamun aleyküm cümleten. Saygıdeğer bilirkişilerden yardım istiyorum. Uzun zamandır bilgisayara vakit harcamamıştım. Okul, askerlik derken 1 sene civarı dokunmadım. İlk gün bozulduğu haliyle bıraktım, hiçbir donanımı değiştirmedim. Bilgisayarım ilk başta bir ekranda kasma görüntü kaymasıyla kapandı ve tekrar başlattığımda ilk başta masaüstü gelmiyordu. Sonra tekrar tekrar reset atınca masaüstü geliyordu ama 10 saniye kadar duruyor, hiçbir şeye tıklatmıyor. Mouse bile takıla takıla ilerliyordu, geri kapanıyordu. Sonra ise hard diskten site düşünüp başka bir hard disk taktım, yine çalıştıramadım. BIOS pili söküp taktım, yine çalıştıramadım. Şimdi uzun zaman sonra tekrar deniyorum, yine açılmıyor. Bu kez ekranda böyle bir yazı cıkıyor, fotosu aşağıda. Tuşlara basınca alt alta aynı şeyi tekrar ediyor, kapatıyor. BIOS menü için F tuşları deniyorum, BIOS menüyü de açıyormuş gibi yapıyor ama açmıyor, kendini resetliyor. Ne yapacağım bilemiyorum.

Screenshot_20200325_222609_com.huawei.himovie.overseas.jpg

Valla klavyedeki bütün tuşları deniyorum o ekrandan çıkmıyor bilgisayarı yeniden başlatırken bios menü tuşuna bastığımda ekranda kayma oluyor bios ekranın belirli bir karesine zoom yapmış gibi orayı gösteriyor hızlıca geri kendini yeniden başlatıyor

Araştırdığım kadarıyla işletim sistemini görmediği için yani önyükleme işlemi yapmıyor,öncelik olarak başka sürücü önyüklemeye alınmış ya da kasayı kontol edin belki kablolar çikmış diski görmüyor. Kablolar da bozuk olabilir!

Kasadaki kabloları tek tek kontrol ediyorum özellikle Hard disk ile olan bağlantı kablolarını ama sonuç yinede aynı eğer kablolar ve diğer donanım birimleri sağlamsa önyükleme adına ne yapabilirim bios menüye giremediğim için önce hardiski oku gibi bir seçenekte bulamıyorum bazı araştırmalarında önce hardiski okumadığı içinde böyle olabiliyormuş hardiski önce okuması içinde bios menü gerekiyormuş oradan halledilebilirmiş ama bios menüye bile giremediğim için mümkün görünmüyor

Anakartta da sorun olabilir.Başka yöntem bilimiyorum.Kablolar sağlamsa, diskin bağlandığı anakart yuvalarında da sıkıntı olabilir veya Ram geçici bellek olduğu için okuma işlemini de yapamıyor olabilir.Yani Ram bozukta olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı