Bilgisayar BIOS'a girmiyor

ShortyX

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım açılıyor. Fakat açılırken gelen anakart markası gelmiyor. Sadece siyah ekranda kalıyor ve normal bir süre içinde Windows açılıyor. Ayrıca BIOS'a da giremiyorum. BIOS'a girmeye çalıştığımda no Signal alıyorum fakat normal bir şekilde PC'yi başlattığımda direkt olarak Windows'a atıyor. Nedir bu sorun? Lütfen yardım.

Bilgisayarınız açıkken yeniden başlat seçeneğine basıp bios ekranına ulaşmayı deneyin. Muhtemelen bios ayarlarında "Ultra Fast Boot" seçeneğiniz aktif durumda.

@Lindorie Miriel 'nın önerisinin yanı sıra yeniden başlat tuşuna (başlat menüsündeki) basmadan önce Shift'e basılı tutup kurtarma menüsünden UEFI Sistem yazılım ayarlarına basarak da otomatik girebilirsiniz.

Ekran kartınızı çıkarıp, görüntüyü anakart üzerinden alarak biosa girmeyi dener misiniz rica etsem? Duruma göre bir çözüm yolu var aklımda.

İmzanıza şimdi dikkat ettim de işlemcinizin dahili grafik birimi yok o yüzden söylediğimi görmezden gelin lütfen. Kusura bakmayın. Anakartınızın üzerinde bulunan bios pilini yaklaşık bir iki dakika çıkarın daha sonrasında tekrar takıp dener misiniz. Bu yapacağınız işlem bios sıfırlamaya yarayacaktır. Belki çözüm olabilir.

Ek olarak aşağıda bulunan videodaki adımları da uygulayabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
ekran kartınızı çıkarıp, görüntüyü anakart üzerinden alarak BIOS'a girmeyi dener misiniz rica etsem? Duruma göre bir çözüm yolu var aklımda.

İmzanıza şimdi dikkat ettim de işlemcinizin dahili grafik birimi yok o yüzden söylediğimi görmezden gelin lütfen. Kusura bakmayın. Anakartınızın üzerinde bulunan BIOS pilini yaklaşık bir iki dakika çıkarın daha sonrasında tekrar takıp dener misiniz? Bu yapacağınız işlem BIOS sıfırlamaya yarayacaktır. Belki çözüm olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

1.19'da açılan bende açılmıyor işte no Signal hatası alıyorum :)

Çözünürlük problemi gibi geldi bana. Görüntü alabileceğin başka herhangi bir monitör veya televizyon var mı ? Görüntü çıkışını onlardan alarak girmeyi dener misin bir de?

Çözünürlük problemi gibi geldi bana. Görüntü alabileceğin başka herhangi bir monitör veya televizyon var mı ? Görüntü çıkışını onlardan alarak girmeyi dener misin bir de?
TV var oturma odasında.
Ekran kartınızı çıkarıp, görüntüyü anakart üzerinden alarak biosa girmeyi dener misiniz rica etsem? Duruma göre bir çözüm yolu var aklımda.

İmzanıza şimdi dikkat ettim de işlemcinizin dahili grafik birimi yok o yüzden söylediğimi görmezden gelin lütfen. Kusura bakmayın. Anakartınızın üzerinde bulunan bios pilini yaklaşık bir iki dakika çıkarın daha sonrasında tekrar takıp dener misiniz. Bu yapacağınız işlem bios sıfırlamaya yarayacaktır. Belki çözüm olabilir.

Bu arada BIOS pilini çalışırken mi çıkarayım?
televizyonuma taktım, ve tekrardan aynı sonuç. Yok arkadaş bios'a girmiyor cihaz. Zaten windows açılana kadar no signal diyor.

Son düzenleme:
Bilgisayarım açılıyor. Fakat açılırken gelen anakart markası gelmiyor. Sadece siyah ekranda kalıyor ve normal bir süre içinde Windows açılıyor. Ayrıca BIOS'a da giremiyorum. BIOS'a girmeye çalıştığımda no signal alıyorum fakat normal bir şekilde PC'yi başlattığımda direkt olarak Windows'a atıyor. Nedir bu sorun? Lütfen yardım.

Bilgisayarı açtıktan sonra başlat menüsüne tıklat.
Sonrasında yeniden başlat'a basmadan önce Shift tuşuna basılı tut.
Ondan sonra karşına çıkan ekranda
Gelişmiş seçenekler.
UEFI donanım bellenim ayarları öğesini seçin.
Yeniden başlat'a tıkla.
BIOS menüsüne erişmiş olursun.

Çözünürlük problemi gibi geldi bana. Görüntü alabileceğin başka herhangi bir monitör veya televizyon var mı? Görüntü çıkışını onlardan alarak girmeyi dener misin bir de?

Hocam hortlatiyorum ama, ayni sorun tamamen ben de var cozunurluk problemi tamamen
Televizyona takinca BIOS'a aninda erisiyorum ama konu monitörüm olunca 12 saniye bekledikten sonra BIOS ekrani bile gelmeden kendimi Windows oturum acma yerinde buluyorum yardimci olabilir misin?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı