Kasanın fişini çek power tuşuna 10 kez falan bas çek. Sonra fişi tak çalıştırmayı dene.Bilgisayarda film izliyordum, bir anda sistem kapandi, ne kadar Power tuşuna bassam da açılmadı, monitörün güç ışığı yanıyor ama kasa hiçbir şekilde tepki vermiyor, ne yapmalıyım, sorun PSU'da olabilir mi?
RAM'lerin yerini değiştirmeyi dene
Kasanın fişini çek Power tuşuna 10 kez falan bas çek. Sonra fişi tak çalıştırmayı dene.
Bilgisayarda film izliyordum, bir anda sistem kapandi, ne kadar Power tuşuna bassam da açılmadı, monitörün güç ışığı yanıyor ama kasa hiçbir şekilde tepki vermiyor, ne yapmalıyım, sorun PSU'da olabilir mi?
RAM'lerle alakası olduğunu düşünmüyorum. RAM'lerle alakalı bir problem olsaydı kasanın ve diğer ekipmanların tüm fonksiyonları çalışır sadece görüntü gelmez.
Ne alakası var şimdi? O zaman işlemci bozulsun 10 kere bassın açılsın bilgisayar.
Hocam bilgisayara start verirken kasa fanları tekliyor mu?
Evet. Eğer elektrik gidiyor ama tekleyip açılmıyorsa PSU bozulmuştur.Kasa fanlarının teklemesinin nedeni kısa devre olması ile alakalı değil mi?
Bilgisayarda film izliyordum, bir anda sistem kapandi, ne kadar Power tuşuna bassam da açılmadı, monitörün güç ışığı yanıyor ama kasa hiçbir şekilde tepki vermiyor, ne yapmalıyım, sorun PSU'da olabilir mi?
www.technopat.net
Bunu deneyeceğini zannetmiyorum. Ben bile anlamadım nasıl yapılacağını.Şunu bir dene bakalım.![]()
PC Olmadan Güç Kaynağı Çalıştırma
Bu rehberimizle bilgisayar olmadan da güç kaynağınızı çalıştırabilirsiniz. Güç kaynağınızı PC olmadan çalıştırma gereksinimi nereden çıkacak dersenizwww.technopat.net
Kasanın herhangi bir yerinde ışık mevcut muydu? Kasanın içini iyice bir izleyin, ana kartta yanan ışık var mı veya kasa dışında.
Anakartim normaldede ışığa sahip değil ama sabah denedim hiçbir yerde ışık göremedim kasa yine tepkisiz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.