Bilgisayar bir anda kapandı ve açılmıyor

emrel1

Decapat
Daha fazla  
Normal oyun yüklerken bir anda bilgisayarım kapandı. Siyah ekran ardından vc s gnal yazıyor ve kapanıyor. Bu tekrarlanıyor. Yardım edebilir misiniz?

Güç kaynağını bilmiyorum ki dün ekran kartı işlemci RAM PSU değiştim RX 580 ve AMD 5 3600 ana kartımda Prime A320M k olması lazim
PSU sök. 24 PIN girişinde eğer ki eski sarı kırmızı şeklinde kablolar var ise siyah ve yeşil kabloyu bir ataç ile kısa devreye sok PSU prize takılı ve açık iken. Ataça dokunma. Dokunursan pek bir şey olmaz ama sen yine de dokunma.

Aniden kapanma sorunları genellikle PSU kaynaklıdır. Elinizde eski, kullanılmayan bir kart varsa onunla deneyin lütfen.

PSU sök. 24 PIN girişinde eğer ki eski sarı kırmızı şeklinde kablolar var ise siyah ve yeşil kabloyu bir ataç ile kısa devreye sok PSU prize takılı ve açık iken. Ataça dokunma. Dokunursan pek bir şey olmaz ama sen yine de dokunma.

Aniden kapanma sorunları genellikle PSU kaynaklıdır. Elinizde eski, kullanılmayan bir kart varsa onunla deneyin lütfen.
Tek renkli kablolu güç kaynağı olabilir. Eğer öyleyse dokunmayınız. Zaten ölçmesi lazım. İhtimaller çok belki sadece 5 Volt bozulmuştur.

Bunu ben muhtemel yapamam. Başka bir yöntem yoksa parçaları aldığım adama götüreyim o halletsin

Tek renkli kablolu güç kaynağı olabilir. Eğer öyleyse dokunmayınız. Zaten ölçmesi lazım. İhtimaller çok belki sadece 5 volt bozulmuştur.

Yani benim yapabileceğim baksa bir şey yoksa parçaları aldığım adama götüreyim o halletsin.

Tek renkli kablolu güç kaynağı olabilir. Eğer öyleyse dokunmayınız. Zaten ölçmesi lazım. İhtimaller çok belki sadece 5 Volt bozulmuştur.
Tek renkli ise kabloları ayarlayayıp ona göre kısa devre yaptırabilir.

Bunu ben muhtemel yapamam. Başka bir yöntem yoksa parçaları aldığım adama götüreyim o halletsin

Yani benim yapabileceğim baksa bir şey yoksa parçaları aldığım adama götüreyim o halletsin.
Eğer ki tamirat yeteneğim yok diyor iseniz evet mümkünse götürün.

Ben güç tuşuyla açıp kapatmayı denersem bir şeye zarar verir miyim fişi çekip takıp açsam mesela.
Eğer ki PSU hasarlı ise hasarlı bir PSU ile bir sistemi başlatmak durumu şu anki halden daha kötü bir hale getirebilir. PSU'nun ne olduğunu bilmeden pek yorumlayamam. Watt değeri de önemli. Belki PSU o parçalar için güçsüz.

Benim şu anki sistemimde de aynı sorun oluşmuştu. PSU aşırı ısınıp yanmıştı. PSU değiştirince sorun da çözüldü haliyle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı