Bilgisayar bir anda kapandı ve kendini geri başlattı

Faik Kaygısız

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarım bir anda kapandı ve kendini geri başlattı!
Oyun oynuyordum ve kapandı bilgisayarım LED'li LED söndü ve geri PC başladı LED yandı.
Lamba açtım elektrik gitmemişti yanıyordu sebebi nedir?
1- Elektirip gidip geldi.
2- Şalter attı geri geldi.
3- Bilgisayarda bir işlemci falan bozuk mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarım bir anda kapandı ve kendini geri başlattı!
Oyun oynuyordum ve kapandı bilgisayarım LED'li LED söndü ve geri PC başladı LED yandı.
Lamba açtım elektrik gitmemişti yanıyordu sebebi nedir?
1- elektirip gidip geldi.
2- şalter attı geri geldi.
3- bilgisayarda bir işlemci falan bozuk mu?

Ben de bilgisayarımda çok yaşıyorum.
CPU'ya da diskin çok ısınmasından olabiliyor.

Voltaj dalgalanması olabilir yani anlık düşüp yükselme olmuştur ve makine kendini kapatıp açmıştır. 1-2 gün takip edin aynı sorun tekrar olacak mı? Eğer olmazsa sorun yok ama eğer olursa güç kaynağında sorun olabilir.

Benim bulunduğum bölgede de bu sorun var maalesef. Yağmur başladığı vakit voltaj düşüklüğü oluyor sanırsam ve PC anlık reset atıyor. Diğer cihazlar bu düşüklüğü kaldırabiliyor az enerji kullandıkları için ama güç kaynağı kaldıramıyor diye tahmin ediyorum.

Benim bulunduğum bölgede de bu sorun var maalesef. Yağmur başladığı vakit voltaj düşüklüğü oluyor sanırsam ve PC anlık reset atıyor. Diğer cihazlar bu düşüklüğü kaldırabiliyor az enerji kullandıkları için ama güç kaynağı kaldıramıyor diye tahmin ediyorum.

Bölgenizde bu tarz sorunlar çok fazla oluyorsa UPS almanızı tavsiye ederim. Sürekli bu sorunların olduğu bölgelerdeki müşterilerim hep sorun yaşıyorlar ve hatta parça arızasına kadar gidebiliyor.

Voltaj dalgalanması olabilir yani anlık düşüp yükselme olmuştur ve makine kendini kapatıp açmıştır. 1-2 gün takip edin aynı sorun tekrar olacak mı? Eğer olmazsa sorun yok ama eğer olursa güç kaynağında sorun olabilir.

Ama kapanıcna LED sönü tekrar başaldı LED yandı? Tekrar başlatırken LED yanması gerekmiyor mu ve bilgisayar kapnına geri nasıl açıldı? Ve önceden reset butonu vardıya öylesine reset atarsak PC bozulur yanar diyorlardı şimdi böyle oldu diye anakart işlemci vb. zarar görür mü?

Bölgenizde bu tarz sorunlar çok fazla oluyorsa UPS almanızı tavsiye ederim. Sürekli bu sorunların olduğu bölgelerdeki müşterilerim hep sorun yaşıyorlar ve hatta parça arızasına kadar gidebiliyor.
Silverstone power supply kulanıyorum yıldırımlarda yada küçük elektrik gidip gelmelerde sadece monitör kapanıyor pc kapandığını görmedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı