Bilgisayar bir anda yeniden başlattı

Lithel

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB
Ekran kartı
XFX RX 6600
Anakart
B450M Dragon
İşlemci
AMD RYZEN 5 5500
Arkadaşla 1.5 saattir Valorant oynuyoruz neyse takımlı ölüm savaşı girecektik ben de arkada YouTube'da bir şeyler bakıyorum karşılaşma bulduğu anda bilgisayar yeniden başladı. Yeniden başladığı anda işlemci sıcaklığına baktım 90 derecedeydi. Bu bilgisayar ile belki de 10 saat kesintisiz ağır oyunlar oynamışımdır ama ilk defa böyle bir şey yaptı. Sizce kötü bir şey mi yoksa normal mi?

Olabilir bakım yaptırmanız şart ama yapabiliyorsanız kendiniz yapın bence yapamıyorsanız gücsndiğiniz bir bilgisayarcıya verin garantisi devam ediyorsa varsa onlarda yapar 10FPS falan artış sağlar ama size işlemci soğutucusu
Lazım bence yoksa ısınmaya devam eder

999TL'ye assasin king 120 SE var bir bakın derim.
Çok güvendiğim 10 seneden beri gittiğim abi var. Ona sorayım en fiyat performans neyse ayarlar. Bakım olarakta termal macun yenilenmesi ile şu tozları bilgisayardan atmak lazım 3 4 gün sonra bakım yaptırmaya götüreceğim birde monitör alıcam.

Tamam işte senin sistemin thermal Throttle'a maruz kalıyor CPU-Z ve Core Temp yazılımını aynı anda çalıştır stress testinde işlemcin gözle görülür bir şekilde frekans ve voltaj kısıtlamasına maruz kalacak.
Aynı şeyi söylüyoruz işte neyi yanlış anladınız?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı