Arkadaşla 1.5 saattir Valorant oynuyoruz neyse takımlı ölüm savaşı girecektik ben de arkada YouTube'da bir şeyler bakıyorum karşılaşma bulduğu anda bilgisayar yeniden başladı. Yeniden başladığı anda işlemci sıcaklığına baktım 90 derecedeydi. Bu bilgisayar ile belki de 10 saat kesintisiz ağır oyunlar oynamışımdır ama ilk defa böyle bir şey yaptı. Sizce kötü bir şey mi yoksa normal mi?
Ohoooo
Kral o zaman iyi dayanmış makine hele de şu sıcaklarda
En kısa sürede GÜVENDİĞİN bir Bilgisayarcı'ya götür PC'ye bakım yapsın
Bi de soğutucu yok mu PC'de?
Sen bi CPU soğutucusu al
Yoksa daha çok böyle şeylerle karşılaşırsın
Ben Asus X515EA kullanıyorum
Uzun süre açık kalınca bende de donma oluyor
Ekran Kartı donuyor
İşlemciden kaynaklı sıcaklıklarda genelde sistem kilitleniyor anlık şebekeden gelen dengesiz voltajda sebep olmuş olabilir 5500 için sıcaklıklar yüksek işlemci yanılmıyorsam 90 dereceden sonra thermal Throttle'a maruz kalıyor 90 derecenin üstüne çıkarman pek mümkün değil işlemcini.
Olabilir bakım yaptırmanız şart ama yapabiliyorsanız kendiniz yapın bence yapamıyorsanız gücsndiğiniz bir bilgisayarcıya verin garantisi devam ediyorsa varsa onlarda yapar 10FPS falan artış sağlar ama size işlemci soğutucusu
Lazım bence yoksa ısınmaya devam eder
Tamam sorun zaten bu AMD işlemciler stok soğutucu hiç soğutmuyor sistemi alacağım vakitte arkadaş dedi git ya sıvı soğutma al vs. ben de bütçe olmadığı için kule tipi soğutucu aldım gayet iyi çalışıyor Kocaeli/Gebze de yaşıyorum nem oranı ve sıcaklık çok yüksek hele ki bizim ev ekstra ekstra sıcak hani.
Kule Tipi Ürünler: Gaming ve teknolojik ürünlerde geniş ürün yelpazesi, uygun fiyatlar ve güvenli alışveriş deneyimi Gaming.Gen.TR adresinde seni bekliyor!
www.gaming.gen.tr
Kullandığım Cooler Master Hyper 212 Black Edition V2 120mm Intel-AMD uyumlu hava soğutucu.
Ayrıca 3. part sitelerden yazılım indirdiysen ve virüs şüphesi varsa belki arkadan o da çalışabilir. Sağlam virüs taraması yap derim.