Arkadaşlar sistemim aşağı yukarı 2 yıllık. Bilgisayarım son birkaç haftadır nedense gürültülü çalışmaya başladı. Ses bazen bilgisayar açılırken başlıyor bir süre sonra kesiliyor. Bazen kendiliğinde başlayıp kayboluyor. Sizce nedendir?
Nasıl bir ses ? Yüksek titreşimli bir ses ise fanlardan biri bozulmuş olabilir. Genede pc temizliğinizi yapın ve kasadaki fanları tek tek söküp test edin, ses kesildimi diye. Cpu fanı veya ekran kartı fanıda olabilir sesi çılaran.
Ses bu şekilde aslında çok daha uzun (10-15 dakika) sürüyor ama bu kadarını kaydettim. Bazen bilgisayar açılırken bazende normal kullanım esnasında bu şekilde çıkıyor ve kendiliğinden kayboluyor.
Ses bu şekilde aslında çok daha uzun (10-15 dakika) sürüyor ama bu kadarını kaydettim. Bazen bilgisayar açılırken bazende normal kullanım esnasında bu şekilde çıkıyor ve kendiliğinden kayboluyor.
Bilgisayarı temizlemekten tırsıyorum. Bozarım falan diye ellemek istemiyorum. Zaten doların hali malum bir daha nereye bilgisayar alınır bu devirde. Daha önceden oyunlara girince kesinlikle bu kadar değil ama sanki sürtünme sesi gibi bir ses çıkarıyordu. Sanırım artık biraz daha ağırlaştı ve coil whine'nı dibine kadar yaşıyor. Coil whine ise endişenecek bir şey yok diye biliyorum. Doğru mudur?
Bilgisayarı temizlemekten tırsıyorum. Bozarım falan diye ellemek istemiyorum. Zaten doların hali malum bir daha nereye bilgisayar alınır bu devirde. Daha önceden oyunlara girince kesinlikle bu kadar değil ama sanki sürtünme sesi gibi bir ses çıkarıyordu. Sanırım artık biraz daha ağırlaştı ve coil whine'nı dibine kadar yaşıyor. Coil whine ise endişenecek bir şey yok diye biliyorum. Doğru mudur?
Bilgisayarı temizlemekten tırsıyorum. Bozarım falan diye ellemek istemiyorum. Zaten doların hali malum bir daha nereye bilgisayar alınır bu devirde. daha önceden oyunlara girince kesinlikle bu kadar değil ama sanki sürtünme sesi gibi bir ses çıkarıyordu. Sanırım artık biraz daha ağırlaştı ve coil whine'nı dibine kadar yaşıyor. Coil whine ise endişenecek bir şey yok diye biliyorum. Doğru mudur?
Teşekkürler önerilerinizi uygulayacağım. Yalnız boşta coil whine olur mu? Ben sadece ağır uygulamalarda oyunlarda falanda olur diye biliyorum. Ekran kartına yük binince yani.
Teşekkürler önerilerinizi uygulayacağım. Yalnız boşta coil whine olur mu? Ben sadece ağır uygulamalarda oyunlarda falanda olur diye biliyorum. Ekran kartına yük binince yani.