Bilgisayar boot olmuyor

Burkiiy

Megapat
Daha fazla  
SATA SSD'den 2 TB M.2 SSD'ye geçtim. Bir programla klonlama yaptım. Sonra BIOS'tan boot seçeneğini M.2 SSD olarak değiştirdim buraya kadar her şey normaldi. Bilgisayar açıldı sorun yoktu. Fakat eskiden ana SSD olan SATA SSD'yi CMD'den boşalttığımda bilgisayarı kapatmaya çalıştıkça geri açıldı. Ben de güç tuşu ile kapattım. Tekrar geri açtığımda mavi ekranda kurtarma ekranı geldi. Kurtarma onarımı için F1'e basın gibi birkaç seçenek var ama neye basarsam basayım o ekrandan çıkınca siyah bir ekran geliyor. Ne yapmam gerekiyor?

Klonlamada sorun olmuş olabilir. Yedekleme yapıp M.2 SSD'ye temiz kurulum yapmayı denediniz mi?

Sistem geri yükleme noktası mevcut belki o kurtarabilir. Onun haricinde pek yapabilecek bir şey yok. Temiz kurulum gerekli önemli veriler var ise veriler rahatça kurtarılır ancak uzun sürecektir ve uğraştırıcı olacak.

Rufus ile USB belleğine istediğin bir windows .iso dosyasını kur (Microsoftun sitesinde veya başka herhangi bir yerden bulabilirsin)

Ama öncelikle ssd boot'da görünüyor mu ona bir bakmalısın.
Boot kısayolları F8, F7, F10 gibi tuşlardan biri olmalı, bu tuşlar cihazın marka modeline göre değişiyor.
Orada SSD diskin görünüyor mu (Görünmüyorsa benzer sorunu daha 2 gün önce yaşadım çünkü)

https://www.technopat.net/sosyal/konu/windows-update-sonrasi-ssd-pert-oldu-kb5053598.3699054/

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı