Bilgisayar Çalışıp Çevre Bileşenlerinin Çalışmaması

alperbahar

Hectopat
Arkadaşımın bugün kasasını temizledik. Her şeyi aynen geri taktık. Kasayı çalıştırdık fakat monitörden görüntü gelmiyor ve takılı USB aygıtları da çalışmıyor. Sorun sanırım RAM çünkü kendi kasamda deneme amaçlı RAM'i çıkarıp açtım aynı sorun oldu.

RAM'in garantisi var önceden çalışıyordu bu olaydan sonra böyle bir sorun oluşuyor. RAM deneyemiyoruz çünkü birbirimizinkiler uyumsuz. Sizce RAM'in garantisi bize ücretsiz olarak yardım eder mi? Zaten bilgisayar toplama.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM kusurlu bulunursa değişim verilir en kötü ihtimalle fatura fiyatındaki ücret size iade edilir.

"RAM deneyemiyoruz çünkü birbirimizinkiler uyumsuz "-" Sorun sanırım RAM çünkü kendi kasamda deneme amaçlı RAM'i çıkarıp açtım aynı sorun oldu." Uyumsuz ise zaten çalışmaması normal, bu yoldan bakarak RAM'e suç atamayız. Lakin RAM anakart a takılıp, ses ile size bir hata olduğu bildirildiyse o zaman RAM'de hata var diyebiliriz. Kendi RAM'inizi çıkartıp arkadaşınızın Anakart'ına takın(DDRX&V değerlerini vermediğiniz için bende şuan sadece tahmin yürüterek konuşmaktayım) Eğer pc açılırsa o zaman arkadaşınızın RAM'inde sorun var demektir, çalışmaz ise RAM uyumsuz dur.
Ayrıca SLOT'ları ve RAM'in ucunu silgi ile silin, temizleyin. Üzerinde silgi kirliliği kalmasın. Ondan sonra arkadaşınızın kendi RAM'ini takıp tekrar deneyin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı