Bilgisayar Çalışırken Ekran Görüntüsü Gitti, Fanlar Son Hız Çalışmaya Başladı

Cenk Demir

Hectopat
Katılım
29 Mayıs 2014
Mesajlar
33
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bugün bilgisayarımda dizi izlerken aniden bi cızırtı sesi eşliğinde ekrandaki görüntü dondu ve gitti sonrasında fanlar (hangi fanlar olduğunu net söylemem telaş ile bilgisayarı resetlemeye kalktım) son hız çalışmaya başladı.

Bilgisayarımı hemen güç düğmesine basılı tutup kapattım. Ardından yeniden açtım bir sıkıntı gözükmüyordu yeniden İnternet'te sörf yaparken ekran gidip geldi. Sorunun neyden kaynaklı olduğunu bilmiyorum ve siz değerli arkadaşlardan yardımlarını istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

ASUS GTX 1080 Ti Strix O.C. edition
İ7 7700K
2 TB TOSHIBA HDD
Samsung EVO 960 PRO 512 SSD
Corsair RM 750X
ASUS MAXIMUS IX Z270
GSKILL Trident Z 16 GB
Corsair Çift Fanlı Sıvı
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa içi kısa devre oluyor olabilir. Cızırtı demişsiniz dediğiniz cızırtı elektrik cızırtısı mı? Yani kısa devre olduğunda felan çıkan. Tavsiyem yapabiliyorsanız anakartı güç kaynağını herşeyi sökün takın. Kısa devre olan bir yer varsa söküp takınca düzelebilir. Ayrıca böyle durumlarda güç düğmesine basılı tutmayın fişi erişebildiğiniz bir yere koyup fişi çekin. Anakarta birşey deyip kısa devre yapıyorsa kapatmak pek işlevsel olmayabilir. Bu sorunu çözmeden kullanmaya çalışmayın birşeyler hasar görebilir.
 
Cızırtı hoparlörden gelen bir ses kasadan cızırtı sesi duymadım. Bugün bir kere daha oldu görüntü gitti fanlar son hız çalışmaya başladı.
 
Ramlerin hızını yükselttin mi? Aynı ramler bende de var. 3200 mhz çıkarttım aynı sorunu yaşadım. Tekrar 3000 mhz getirdim sorun düzeldi.
 
İşlemcide OC var mı?
Hayır ,işlemcide O.C. yok. Isınma sorunumu olduğunu düşünüyorsunuz yoksa voltajdan falan mı?
Ramlerin hızını yükselttin mi? Aynı ramler bende de var. 3200 mhz çıkarttım aynı sorunu yaşadım. Tekrar 3000 mhz getirdim sorun düzeldi.
Ram'lerin hızlarını yükseltmiştim oyunlarda sabit fps alamamaya başlamıştım sonra geri düşürdüm ama bios'tan bir daha kontrol ederim.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı