Bilgisayar çalışıyor fakat görüntü yok

xvaze

Hectopat
Dün akşam sorunsuz çalışan bilgisayar sabah açtığımda iki üç kere kapatıp kendini açtı sonrasın da hep böyle çalışmaya devam etti. RAM'lerin yerini değiştiremedim çünkü fandan dolayı sığmıyor diğer slota. Fakat BIOS pilini çıkarıp bekledim komple elektriğini kesip Power'a 1 dk falan basılı tuttum onboardı denedim statik elektrik vardır diye kontrol kalemi ile Power'ın uçlarına değdirdim öyle denedim olmadı. Ne yapmalıyım?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:

Farklı bir giriş ile denedin mi görüntü almayı belki kullandığın HDMI veya VGA bozulmuştur.

Donanım arşivi bir videosunda bahsediyordu bunu her kablo dönüştürücü işe yaramıyor diyordu.

O çeviriciler sürekli arıza yapabiliyor. Medipol üniversitenin bilgi işleminde çalışıyordum ve bu çeviricilerden binlerce almıştık nerdeyse hepsi arızalandı siz ilk iş o çeviriciyi bir değiştirin.

Bildiğim tuhaf bir çözüm daha var, çeviriciniz sağlamsa bu yöntem işe yarayabilir, Ramlerin birini slotlardan çıkartın takılı olanı ramı ise çıkarttığınız boş slota takın. Ben bu şekilde çözüyordum.

Edit: çalışanlarsa görüntüyü ekranda tuhaf çizgilerle iletiyordu.

Eski bir bilgisayarda aynı sorunu yaşadım. Ram’leri söküp tekrar taktığımda görüntü geldi. Sebebini bilmiyorum.

Bilgisayarı gerekli önlemleri almadan açmak riski bir iş. Kısa devre yapabilir elektriklenmeden. Aynı sıkıntıyı yaşadım. Sorun her parçada olabiliyor. Çok eskiden olmuştu bilgisayarcıya götürmüştüm sorunu ekran kartında beklerken anakartta sıkıntı olduğunu öğrendim Kablonuzu ve çeviricinizi kontrol edin. Güç kaynağından gelen tüm kabloların takılı olduğunu kontrol edin zira takılı olmadığında (örn. 4 pin işlemci gücü kablosu) görüntü gelmeme gibi şeyler oluyor yoksa bir bilgisayarcıya götürün

Yeni dönüştürücü aldım bugün fakat yine bir tepki yok ekranda şimdi bütün parçaları tekrardan çıkarıp takıcam sizce başka sorun nerede olabilir işlemcim Ryzen 1300X sanırım onboard grafik kartı yok bunun içinde ekran kartsız denedim yine görüntü alamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…