Bilgisayar çöktü ve format atılmıyor

Mr.Vad

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayarım da bir driver ile uğraşırken bilgisayarım çöktü ve PC kapandı.
PC açılırken gelişmiş seçenekler kısmına giriyor.

Screenshot_2022-06-06-01-36-24-480.jpg

Otomatik onarmaya giriyor ve onarma sayfası karşıma çıkıyor güvenli modda başlatma, bu bilgisayarı sıfırla, sistem geri yükleme ve başlangıç onarma gibi tüm seçeneklerin hepsini denedim ama sorun hala düzelmedi.
Üstelik format atamıyorum. Format atarken bir sorun oluştu deyip mavi ekran hatası veriyor.

Linux dağıtımı örneğin Ubuntu USB veya DVD'ye yazdırıp onu canlı başlatıp verileri bir belleğe alın, sonra Ubuntu ile tüm diski silin tekrar Windows kurun.
***Verileri aldıktan sonra Ubuntu ile disk silip Windows geri yüklemek tamamen işe yarar mı emin değilim bilgili kişiler bu adımda yardımcı olacağını umuyorum.***

Linux dağıtımı örneğin Ubuntu USB veya DVD'ye yazdırıp onu canlı başlatıp verileri bir belleğe alın, sonra Ubuntu ile tüm diski silin tekrar Windows kurun.
***Verileri aldıktan sonra Ubuntu ile disk silip Windows geri yüklemek tamamen işe yarar mı emin değilim bilgili kişiler bu adımda yardımcı olacağını umuyorum.***

Çok uzun yöntem. Vista ve sonrası herhangi bir Windows ile format atılacağı zaman yükleyici "abi bak burada dosyalar var ben bunları saklayayım lazımdır sana" diye uyarı veriyor. Diski silmeden format atılıp otomatik oluşan Windows.old klasöründen veriler geri çekilebilir. Toplamda da yarım saat sürer sürmez.

Bende de diskte bir sorun çıkmıştı, flash belleğe Linux Mint kurdum ve diski oradan biçimlendirdim. Sonra Windows kurdum. Bende işe yaradı sizde de yarayabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayarım da bir driver ile uğraşırken bilgisayarım çöktü ve PC kapandı.
PC açılırken gelişmiş seçenekler kısmına giriyor.

Eki Görüntüle 1410753

Otomatik onarmaya giriyor ve onarma sayfası karşıma çıkıyor güvenli modda başlatma, bu bilgisayarı sıfırla, sistem geri yükleme ve başlangıç onarma gibi tüm seçeneklerin hepsini denedim ama sorun hala düzelmedi.
Üstelik format atamıyorum. Format atarken bir sorun oluştu deyip mavi ekran hatası veriyor.

USB'ye Windows yazın ve ondan boot edin. Şimdi yükle ekranı geldiği zaman Shift + F10 yapın. CMD ekranına notepad yazın. Açılan yerden sol üstteki dosya farklı kaydet tuşuna tıklayın. Orada açılan yerden verilerinizi yedekleyin. Daha sonra uygulamaları kapatın yalnızca CMD açık kalsın. CMD'ye sırasıyla şu kodları yazın.

Bash:
diskpart
lis disk (Buradan windowsun kurulu olduğu diskin numarasına bakın.)
sel disk x(x= azönceki numara)
clean
exit
exit

Daha sonra format atmayı deneyin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı