Çözüldü Bilgisayar çöküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

a1lbay

Femtopat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
8x2 G.SKILL
SSD veya HDD modeli
Crucial 512GB
Ekran kartı
AMD RADEON 6700 XT
Anakart
MSI A520M-A PRO
İşlemci
AMD Ryzen 5 5500
Merhaba, iyi bayramlar dilerim. Yaklaşık 2 ay önce termal macun değişimi yaptım gayet iyi yayıldı, fanlar düzgün takıldı sorun yok. Ancak 2-3 hafta önce AMD'nin 25.1.3 güncellemesinden sonra sürekli çökmeler başladı nedensiz. Bir şey yokken bir bakmışsın bir ses geliyor sonra tık bilgisayar kendini yeniden başlatıyor. Bilgisayar komple kapanmıyor, klavye ışıkları, ekran gidiyor, sonra geliyor. Geri CPU'nun değerlerini ekledim. Ortalama hep böyle değerler (yük altında değil). Bunun sebebi ne olabilir, ne yapabilirim? Teşekkür ederim şimdiden.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-01 220843.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-01 220843.png
    58,5 KB · Görüntüleme: 26
Çözüm
Merhaba, iyi bayramlar dilerim. Yaklaşık 2 ay önce termal macun değişimi yaptım gayet iyi yayıldı, fanlar düzgün takıldı sorun yok. Ancak 2-3 hafta önce AMD'nin 25.1.3 güncellemesinden sonra sürekli çökmeler başladı nedensiz. Bir şey yokken bir bakmışsın bir ses geliyor sonra tık bilgisayar kendini yeniden başlatıyor. Bilgisayar komple kapanmıyor, klavye ışıkları, ekran gidiyor, sonra geliyor. Geri CPU'nun değerlerini ekledim. Ortalama hep böyle değerler (yük altında değil). Bunun sebebi ne olabilir, ne yapabilirim? Teşekkür ederim şimdiden.

AMD'nin o güncellemesinde sorun var, önceki sürüme geçersen düzelir. Yeni sürüm geldi mi ona geçersin.

AMD'nin o güncellemesinde sorun var, önceki sürüme geçersen düzelir. Yeni sürüm geldi mi ona geçersin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
hocam eski sürme geçince düzeldi mi eğer düzeldiyse nasıl geçileceğini söylermisin aynı sorunu yaşıyorumda

Hocam eski sürme geçince düzeldi mi eğer düzeldiyse nasıl geçileceğini söyler misin aynı sorunu yaşıyorumda.

Hocam geçmedim denemedim fakat AMD driver Update yazarak siteye girebilirsiniz. Oradan kullandığınız CPU, GPU(hangisi indirecekseniz) onu seçin versiyonları gözükecektir. 10 Mayıs'ta bir güncelleme geldi şu ana kadar bir çökme olmadı. Geçmiş dosyaları bulamazsanız dönebilirsiniz tekrar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı