Bilgisayar çok fazla mavi ekran veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

Berat8992

Kilopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/folders/11aS0xxlqO8NJAlj-LUxntZoPUP4IuBNc?usp=sharing
Ekran kartı
Nvidia GTX 1650 Ti
İşlemci
Ryzen 7 4800H
Merhbalar, bilgisayar son 2 günde 5 kere mavi ekran verdi. Üstüne bir de bu 5 hata dışında bilgisayar bir anda donuyor ve arkada drrrr gibi bir ses geliyor. Ben açma kapama tuşuna basmayınca düzelmiyor ve bu hataya dair minidump dosyası oluşmuyor. Uzun bir süredir olmuyordu. Fakat olduğunda ise aynı gün defalarca kez oluyor. Özellikle Albion oynarken veya arkada birden fazla Chrome sekmesi açıkken oluyor. İş yerinde ve evde oyun oynarken kullandığım bir bilgisayar, bu sebeple acil yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır, çok teşekkürler. Geri dönütünüzü bekliyorum. Ayrıca bahsettiğiniz güncellemeyi gerçekleştirdim. Ayrıca her yerden kontrol etmeme rağmen bu güncelleme gözükmüyordu. Özellikle Lenovo sistemlerinde böyle bir güncelleme hiç gözükmüyor. Bunun gibi diğer güncel olmayan şeyleri nasıl bulabileceğim konusunda yardıma ihtiyacım var. Gidip Aygıt Yöneticisi'nden her gördüğüm şeyi teker teker internetten araştırmak son çare değildir umarım.

Şahsen ben Donanım Kimliği kullanarak teker teker aratıyorum.
Bu aralar HP Support düzgün çalışmaya başladığı için bu programı kullanıyorum şahsi cihazımda.

DriverIdentifier veya Microsoft Update Catalogue işinize yarayabilir bu konuda. Ancak bunlarda da Donanım Kimliği aratarak sonuca ulaşılıyor genel manada. İsim aratarak da sonuç alabilirsiniz.

Şahsen ben Donanım Kimliği kullanarak teker teker aratıyorum.
Bu aralar HP Support düzgün çalışmaya başladığı için bu programı kullanıyorum şahsi cihazımda.

DriverIdentifier veya Microsoft Update Catalogue işinize yarayabilir bu konuda. Ancak bunlarda da Donanım Kimliği aratarak sonuca ulaşılıyor genel manada. İsim aratarak da sonuç alabilirsiniz.
Teşekkürler, ben de teker teker kontrol sağlıyorum şu an.

Kusura bakmayın, yönetim işleri neticesinde müsait değildim. Raporlarınızı inceliyorum.

Kur raporu temiz.

Android Studio kullanıyor musunuz? Google Hardware Accerelation Manager (HAXM) servisi ile alakalı uyarıları sıkça gözüme çarptı. Hata öncesinde çalışan ancak kaynak bulunamadı türünde hata veren bir servis olarak görünüyor.

Android Studio gerçekten gerekliyse ellemeyelim. Ancak hatayı tetikliyor olabilir.

Ses aygıtı bulunamadı şeklinde bir beyanınız vardı. Logda gördüğüm bazı uyarılar, bunu destekler nitelikte görünüyor. Ses sürücünüzü DDU ile kaldırıp güncellemeye çalışalım.

https://download.lenovo.com/consumer/mobiles/uxlo0a7fr6370zf0.exe Bu linki kullanarak ses sürücüsünü indirebilirsiniz.

Konuda ilettiğim DDU linkini kullanarak Realtek ses sürücünüzü kaldırıp tekrar yükleyebilirsiniz.

Realtek Wi-Fi sürücüsü ile alakalı uyarılar gördüm. Güncellenmesi gerekebilir.
https://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp160001-160500/sp160300.exe Bu linkteki sürücüyü yükleyebilir misiniz?

Bunlar haricinde bir duruma rastlamadım.

@Berat8992

Kusura bakmayın, yönetim işleri neticesinde müsait değildim. Raporlarınızı inceliyorum.

Kur raporu temiz.

Android Studio kullanıyor musunuz? Google Hardware Accerelation Manager (HAXM) servisi ile alakalı uyarıları sıkça gözüme çarptı. Hata öncesinde çalışan ancak kaynak bulunamadı türünde hata veren bir servis olarak görünüyor.

Android Studio gerçekten gerekliyse ellemeyelim. Ancak hatayı tetikliyor olabilir.

Ses aygıtı bulunamadı şeklinde bir beyanınız vardı. Logda gördüğüm bazı uyarılar, bunu destekler nitelikte görünüyor. Ses sürücünüzü DDU ile kaldırıp güncellemeye çalışalım.

https://download.lenovo.com/consumer/mobiles/uxlo0a7fr6370zf0.exe Bu linki kullanarak ses sürücüsünü indirebilirsiniz.

Konuda ilettiğim DDU linkini kullanarak Realtek ses sürücünüzü kaldırıp tekrar yükleyebilirsiniz.

Realtek Wi-Fi sürücüsü ile alakalı uyarılar gördüm. Güncellenmesi gerekebilir.
https://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp160001-160500/sp160300.exe Bu linkteki sürücüyü yükleyebilir misiniz?

Bunlar haricinde bir duruma rastlamadım.

@Berat8992
Android Studio kullanmıyorum, hatta bilgisayarda yok diye biliyorum. Ses aygıtını DDU ile silip, güncelledim. Uzun bir süredir hata almıyorum bakalım( 5 saat neredeyse :) )
İlginiz için çok teşekkür ederim, gelişmelere göre son durumu sizlere tekrardan ileteceğim.

Android Studio kullanmıyorum, hatta bilgisayarda yok diye biliyorum. Ses aygıtını DDU ile silip, güncelledim. Uzun bir süredir hata almıyorum bakalım( 5 saat neredeyse :) )
İlginiz için çok teşekkür ederim, gelişmelere göre son durumu sizlere tekrardan ileteceğim.
Emülatör için kullandığınız bir yazılım var mı peki sistemde?

Emülatör olarak sistemde herhangi bir uygulama yok. Sadece Google Play Games var. Bu olabilir mi acaba?

Ek olarak PC Manager ile ilgili uyarılar gördüm ben de. Bu uygulamayı silmemi önerir misiniz?

Son düzenleme:
O zaman Google Play Services, HAXM mekanizmasını kullanıyor. Açıkçası çok kritik değil ama en azından nereye ait olduğunu görmüş olduk.

Microsoft'un PC Manager uygulamasından mı bahsetmekteyiz? Eğer o ise durabilir.

O zaman Google Play Services, HAXM mekanizmasını kullanıyor. Açıkçası çok kritik değil ama en azından nereye ait olduğunu görmüş olduk.

Microsoft'un PC Manager uygulamasından mı bahsetmekteyiz? Eğer o ise durabilir.
Google Play'den kurtuluyorum o zaman.
Olay görüntüleyicisinden gönderdiğim uygulama kısmında her hata öncesinde Microsoft'un PC Manager uygulamasına dair 4 uyarı gelmiş. Her hata öncesinde böyle uyarı gelmesini pek normal karşılamadım. Bu sebeple PC Manager'dan da kurtuldum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı