Bilgisayar destekli tasarım ve animasyon vs çok boyutlu modelleme ve animasyon

Omxos

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, ben 3 boyutlu animasyon sektöründe karakter animatörü olarak çalışmak istiyorum fakat hangi bölümü tercih etsem karar veremiyorum. Çizgi film ve animasyon yazmama sebebim TYT'den girecek olmam daha sonra geçiş yapmayı veya bulabilirsem işe girmeyi planlıyorum.

Bilgisayar destekli tasarım ve animasyon çok met ediliyor ama benim el çizimine yatkınlığım neredeyse yok. Bazı yerlerde çizim yeteneğine o kadar ihtiyaç duyulmadığını okudum. Ne kadar doğru bilmiyorum. Bu ikilemden dolayı çok boyutlu modelleme ve animasyon düşündüm ama bu bölüm hakkında yeterince konuşma veya yazı bulamadım. Bu iki bölümden birinde okumuş veya bilgisi olanın önerebileceği bir şey var mı? Veya üniversite?

Merhaba, ben 3 boyutlu animasyon sektöründe karakter animatörü olarak çalışmak istiyorum fakat hangi bölümü tercih etsem karar veremiyorum. Çizgi film ve animasyon yazmama sebebim TYT'den girecek olmam daha sonra geçiş yapmayı veya bulabilirsem işe girmeyi planlıyorum.

Bilgisayar destekli tasarım ve animasyon çok met ediliyor ama benim el çizimine yatkınlığım neredeyse yok. Bazı yerlerde çizim yeteneğine o kadar ihtiyaç duyulmadığını okudum. Ne kadar doğru bilmiyorum. Bu ikilemden dolayı çok boyutlu modelleme ve animasyon düşündüm ama bu bölüm hakkında yeterince konuşma veya yazı bulamadım. Bu iki bölümden birinde okumuş veya bilgisi olanın önerebileceği bir şey var mı? Veya üniversite?
Modelleme ve animasyon iki farklı iştir.
Model yapabilmek için hem tasarımına hakim olmanız hem de programı iyi bilmeniz gerekiyor. Animasyon ise bir sahnede modelleri kare kare hareket ettirmeye deniyor.

İyi bir model yapmak hiç kolay değildir ve iyi model yapabilen insanlar talep çok olduğu için aşırı para kazanabilmektedir.

Cevabın için teşekkür ederim. Evet bunun hakkında bilgim var. Ama animasyon yaparken hiç olmazsa küçük hataları düzeltecek kadar da olsa modelleme bilmekte fayda vardır diye düşünüyorum. Tercihimde kesin zaten, animasyon yapmak istiyorum bir şeylere hareket vermek ve bu hareketin ortaya çıkardığı sahneleri izlemeyi seviyorum. Sektörle ilgili biraz bilgim var, asıl bilmediğim konu okullarla ilgili. Bu bahsettiğim bölümlerden hangisinin bana faydası daha çok dokunur onu öğrenmek istiyordum.

Merhaba @Omxos. 2 yıllık Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon ile 2 yıllık Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon bölümleri 2024 yılı itibarıyla Dikey Geçiş Sınavında aynı bölümlere geçebiliyor. Beykent Üniversitesi tam burslu 2 yıllık Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon bölümünün konumu uzak olsa da fena görünmüyor yani araştırılabilir. İstanbul Gelişim Üniversitesi tam burslu 2 yıllık Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon bölümü de araştırılabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı