Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon vs Bilgisayar Programcılığı

Ardarsln7

Hectopat
Daha fazla  

Merhaba arkadaşlar,
Kendimi size açıkça şöyle özetleyebilirim:

15 yaşımda After Effects kullanmaya başladım ve 17 yaşıma kadar bu alanda kendimi geliştirmeye devam ettim. Bu süreçte Photoshop ve Premiere Pro gibi programlarla da çalıştım. 18 yaşıma geldiğimde ise bir yıl içinde Blender'da modelleme yapmayı öğrendim. Her ne kadar low poly olsa da, programa kısa sürede hâkim olmayı başardım. Üstelik, tasarladığım karakteri Unity üzerinden kod yazarak hareket ettirebildim.

Tüm bu süreç boyunca, izlediğim eğitimleri sonuna kadar takip ettim; amatörce de olsa sabah 6’ya kadar uyumadan çalıştığım zamanlar oldu. Gerçekten emek verdim.

Zihnimde her zaman bilgisayarla ilgili bir bölüm okumak vardı. Özellikle de tasarım odaklı bir alan... Örneğin, çok boyutlu modelleme ve animasyon gibi bölümler ilgimi çekiyor. Ancak çevremden zaman zaman bu alanların geleceğiyle ilgili olumsuz yorumlar aldığım için, bilgisayar programcılığı gibi daha teknik bir alana yönelmeyi de düşündüm. Kodlama yeteneğim fena değil; bilgisayarla da aram gayet iyidir. Fakat tasarım yaparken çok daha istekli ve mutlu olduğumu fark ettim. After Effects ve Blender gibi programlarla çalışmak bana daha keyifli geliyor. Zamanında oyun geliştirme hayalim de vardı; modelleme ve kodlama kısmını yaptım ama tam anlamıyla oyun tasarımına yoğunlaşamadım.

Şimdi size danışmak istiyorum: Sizce çok boyutlu modelleme ve animasyon mu yoksa bilgisayar programcılığı bölümünü mü tercih etmeliyim? Ya da farklı bir alana yönelmem benim için daha doğru olur mu?

Fikirlerinizi duymaktan memnuniyet duyarım. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İki bölümde yapay zekanın bitirdiği bölümler. Yerinizde olsam hiç bulaşmam sebebi ise

Tek tuşla program yazılabiliyor
Tek tuşla istediğiniz grafikleri çizebiliyorsunuz.

Yapay Zeka bu işleri artık basit bir hale getirdi..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı