Bilgisayar donuyor ama arka planda çalışmaya devam ediyor

LangeWeile

Centipat
Daha fazla  
Merhaba bilgisayarım donmaya başladı, mouse hareket ediyor fakat hiçbir yere girmiyor. Görev Yöneticisi'ni bile açamıyorum. Oyundayken Alt Tab attığımızda masaüstünde donuyor veya oyundan çıkış yaptığımızda donuyor. Yakın zamanda M.2 SSD almıştım ondan kaynaklı olabileceğini düşündüm fakat başka bir M.2 SSD ile sıfır kurulum yaparak denedim. Hâlâ aynı sıkıntı var. Sıcaklıklar normal derecede seyir ediyor. Memory test yaptım RAM'leri tek denedim olmadı hâlâ aynı sorun devam ediyor.

Sistem:
Anakart: ASUS Prime B460 Plus.
Ekran kartı: Galax RTX 2060 Super gamer.
İşlemci: Intel i5 10400F.
M.2 SSD: Samsung 990 Pro heatsink + Kingston a2000.
Kasa ve güç kaynağı: Corsair Carbide Spec-Delta RGB CC-9020132-EU LED fanlı 650W ATX oyuncu kasası.
RAM: Kingston Fury Beast 8 GB 3200MHz CL16 + Neo Forza 8 GB 3000MHz CL 15.

Virüs taraması yapmış mıydınız? Ayrıca her oyunda mı bu sorun mevcut? Malwarebytes ile tarama yapıp bir de CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp SFC /scannow komutunu çalıştırıp yeniden başlatırsanız iyi olur.

Virüs taraması yapmış mıydınız? Ayrıca her oyunda mı bu sorun mevcut? Malwarebytes ile tarama yapıp bir de CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp SFC /scannow komutunu çalıştırıp yeniden başlatırsanız iyi olur.

Virüs taraması yapmadım fakat format atmıştım.
SFC /scannow yaptım. Düzelmedi.

Formatı temiz kurulum mu yaptınız yoksa sıfırlama mı? Ayrıca hangi programları yüklediniz? Virüs taraması yapın.

Formatı temiz kurulum mu yaptınız yoksa sıfırlama mı? Ayrıca hangi programları yüklediniz? Virüs taraması yapın.

Formatı temiz kurulum ile yaptım.
Driverlar ve Valorant yüklü.
Virüs taraması yaptım. Sonuç; PUP. Optional. Goodgame.

Memtest86 ile RAM'lerini test et. Ya RAM ya ekran kartın arızalı.

Test ettim. Yaklaşık 2 saat sürdü. Sorun çıkmadı.
Ekran kartını nasıl test edebilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı