Bilgisayar donuyor

Daha fazla  
2-3 gündür internette takılırken ya da masaüstünde normal dururken 1-2 saniyelik donma yaşıyorum sanki oyunda drop giriyor.
Bunun sebebi ne olabilir?
Ekran kartından mı, disklerden mi oluyor bu sorun?

Dostum bu birçok sebepten dolayı olabilir. İşlemcinde bir sorun olabilir RAM'lerde sorun olabilir hatta PSU bozulmuş olabilir driver veya virüs birçok şey olabilir. Sisteminin görev yöneticisinden takip et anormal bir şey görürsen antimalware ile temizle olmazsa sistemsel bir sorundur. Sistemini söyler misin?

Ben de aynı sorunu yaşıyorum konuyu açan arkadaş haricinde, SSD kullanıyorum ve Windows da SSD üzerine kurulu. Bilgisayar açılma süresi de bir yavaşladı sanki diye fark ediyorum, sistem de yeni. M2 SSD ye geçmeyi düşünüyorum.
Farklı bir konu açıp SSD'nizin ömrü ile ilgili bilgi verirseniz size de yardımcı olmaya çalışırım.

SSD'yi 1 hafta önce test yapmıştım %100 sağlıklı çıkmıştı.
HDD yok sistemde.
SSD kafasına göre dolup duruyor bune arkadaşlar anlamıyorum 3 gün önce 53 GB vardı burada bu SSD'ye bir şey indirmedim hiç.
Yazılımsal olma ihtimali de oldukça yüksek. Bu tarz durumlarda eğer sıkıntı olmayacaksa temiz bir kurulum yapmak (diski biçimlendirerek) iyidir. Donanımsal bir sorun varsa sonrasında da kendisini gösterecektir.
Farklı bir konu açıp SSD'nizin ömrü ile ilgili bilgi verirseniz size de yardımcı olmaya çalışırım.
.
Dostum bu birçok sebepten dolayı olabilir. İşlemcinde bir sorun olabilir RAM'lerde sorun olabilir hatta PSU bozulmuş olabilir driver veya virüs birçok şey olabilir. Sisteminin görev yöneticisinden takip et anormal bir şey görürsen antimalware ile temizle olmazsa sistemsel bir sorundur. Sistemini söyler misin?
Ben de aynı sorunu yaşıyorum konuyu açan arkadaş haricinde, SSD kullanıyorum ve Windows da SSD üzerine kurulu. Bilgisayar açılma süresi de bir yavaşladı sanki diye fark ediyorum, sistem de yeni. M2 SSD ye geçmeyi düşünüyorum.
SSD mi kullanıyorsunuz HDD mi? (Windows'un kurulu olduğu)
.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2021-03-12 182311.png
    Screenshot 2021-03-12 182311.png
    6,5 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı