Bilgisayar donuyor

Eren T.

Hectopat
Makaleler
6
Daha fazla  
Merhaba, kendi bilgisayarım tamirdeydi. Geldikten sonra anakart ve işlemcinin değiştiğini farkettim. Kullanmaya başladığımda bilgisayar ara sıra donuyordu. Klavyemin ışıkları gidiyor, farenin ışıkları farenin etrafında dönmeye devam ediyor ama ne klavyeden ne de fareden hiçbir şey yapamıyorum. Var mı öneriniz?

Sistemim

Windows 7 Ultimate x64
ASUS M2N
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+ 2 çekirdek 2.2 gHz
2048 MB ram (sanırım ddr 2 ya da 1)
ATI Radeon HD 4800 Series (ATI Mobility Radeon 4850 1786MB)

Okula gideceğim hızlı cevap verirseniz sevinirim

Sisteminiz değiştiğini madem anladınız, neden hala oturup size kakalanmış sistemi kullanıyorsunuz? Sorun bu işlemden sonra başladıysa muhtemelen anakart ile alakalı USB portları veya güç yönetimi ile ilgili. Gidin bilgisayarcı sen ne yapıyorsun deyin. Yaşınız küçük ise velin ile dükkanı basın hatta farklı bir iddia da bulunuyor ve böyleydi diyorsa kaslı tanıdıklarınız ya da belalı akrabalarınız varsa konuyu onlara iletin. Toplu olarak dükkana gitmekde genelde sorunu çözebilir.

Son düzenleme:
Sisteminiz değiştiğini madem anladınız, neden hala oturup size kakalanmış sistemi kullanıyorsunuz? Sorun bu işlemden sonra başladıysa muhtemelen anakart ile alakalı USB portları veya güç yönetimi ile ilgili. Gidin bilgisayarcı sen ne yapıyorsun deyin. Yaşınız küçük ise velinin ile dükkanı basın hatta farklı bir iddia da bulunuyor ve böyleydi diyorsa kaslı tanıdıklarınız ya da belalı akrabalarınız varsa konuyu onlara iletin. Toplu olarak dükkana gitmekde genelde sorunu çözebilir.
Tamire ben göndermedim. Babama söyledim bu ay gönderemem dedi. Hemen suç atmakta istemiyorum, tanıdık çünkü

Tamire ben göndermedim. Babama söyledim bu ay gönderemem dedi. Hemen suç atmakta istemiyorum, tanıdık çünkü.

Kim olursa olsun. Gözlemleyip bu sorunu tespit ettiniz ve size bu kötülüğü yaptıysa artık onu hayatınızdan çıkarma vakti gelmiştir. İnsan bunu tanıdığına yapıyorsa başkalarına ne yapar.

Tamam, peki bir önerin var mı şunu yap diye.

Yeterli bilgi vermemişsiniz. Sistemde virüs olabilir. RAM kaynaklı drop olabilir. HDD varsa bad sector oluyor olabilir. Anakart sorunlu olabilir. Bazı testler uygulayın. Ya da siz bir format atıp da baştan bir test uygulayıp virüs testi yapmadan kurtulabilirsiniz.

Yeterli bilgi vermemişsiniz. Sistemde virüs olabilir. RAM kaynaklı drop olabilir. HDD varsa bad sector oluyor olabilir. Anakart sorunlu olabilir. Bazı testler uygulayın. Ya da siz bir format atıp da baştan bir test uygulayıp virüs testi yapmadan kurtulabilirsiniz.
tamam teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı