Bilgisayar Düğmesine Basıldıktan 10 Dakika Sonra Açılıyor

Dark Might

Kilopat
Katılım
21 Kasım 2016
Mesajlar
852
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Herkese iyi Sosyaller.

Yaklaşık 1 aydır bu garip sorunla bilgisayarı kullanıyorum. Finaller vesaire derken vakit bulamadığım için üzerine düşemedim. Sorun özet olarak şu: Ben güç düğmesine basıyorum kasanın ne fan ışıkları ne de anakart üzerindeki herhangi bir ışığı yanıyor aynı zamanda bir ses gelmiyordu 5 dakika sonra bir anda kendi kendine ışıkları yakıp açılıyordu bu sorun daha sonra anlık kapanıp tekrardan kendine kendine ben yine bir müdahalede bulunmadan 10 saniye içerisinde kendini açıp Windows kilit ekranında beni karşılaması şeklinde büyüdü ama bu kapanma olayı nadiren başıma geldi. 2-3 kez en fazla bu süre içinde. Daha sonrasında bu benim düğmeye basıp açılmama sonrasında kendini açma süreleri 30 dakika civarına kadar uzadı. Şimdi de nadiren başıma gelen kendi kendine açıp kapanma süresi kısaldı sürekli yapıyor bunu bugün artık görüntü bile alamaz oldum. Düğmeye basıyorum yarım saat sonra ışıklar yanıyor sesler başlıyor ve sürekli ışıkları yakıyor açılırken yarıda sesler duruyor anında tekrar sesler başlıyor yani durmadan kendine restart atıyor gibi görüntü gelmeden önce. Anakart ya da PSU veya PSU'nun priz ile olan bağlantı kablosundan birinde gibi geliyor sıkıntı gerçi kablodan veya PSU'dan birinde olsa kapanmayı anlarım ama bekleyip ben düğmeye bastıktan 30 dakika sonra açılması çok saçma geliyor bundan dolayı sanki Anakart sourunun kaynağı gibi. Bir yandan da kablo ile PSU arasında olması gerekenden fazla boşluk var gibi yani sanki yuvaya tam oturmuyor gibi en kolay o olduğu için bir kablo alıp deneyeceğim ama nasıl emin olabilirim bilmiyorum daha önce başına gelen varsa fikir almak istedim yoksa bilgisayarcı yolu göründü gibi.

Anakart: B350 Tomahawk
İşlemci: Ryzen 5 1600
RAM: G.Skill 8x2 3200 MHz
PSU: Cooler MasterWatt Lite 600W
 
Bu videodaki gibi PSU bağlantılarını anakarttan çıkararak test edin. PSU sorunsuz çalışırsa sorun anakartta.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Hocam sorunu nasıl çözdunuz, benim de kasa açılıyor, 10dk goruntu gelmiyor sonra monitor isigi sabitlenip DOS ekranı gelip Windows başlatılıyor.
 
Hocam sorunu nasıl çözdunuz, benim de kasa açılıyor, 10dk goruntu gelmiyor sonra monitor isigi sabitlenip DOS ekranı gelip Windows başlatılıyor.
Ben bir yerden sonra hiçbir şekilde görüntü alamamaya başladım ışık da gelmiyordu kasa içinden. Monitör ışığı yanıyordu ancak açık prize bağlı anlamında sarı şekilde sadece. Görüntü olunca mavi yanıyor benimki. Parçaları tek tek deneyebilecek bir yer bulup götürdüm sıkıntı anakartta çıktı. Sonrasında kartı sevdiğim için tamirini yapan bir yere de sordum ancak 1000-1200 TL gibi bir miktar söyleyince vazgeçip B450M yeni bir Asus anakart aldım hem garantisi olacağı için hem de diğeri tamir olduktan sonra düzeleceği veya başka bir problem çıkarıp çıkarmayacağı belli olmadığı için böyle bir yola gittim. Seninki aynı sorun gibi gözükmüyor ama. Çünkü bende kasa tuşuna basmama rağmen hiçbir şekilde ışıkları yanmıyordu yandığı zaman açılıyordu zaten. Seninki daha çok ekran kartıyla ilgili görüntü gelmemesi gibi duruyor.
 

Geri
Yukarı