Bilgisayar durduk yere yavaşladı

DaLwenJah

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
1 hafta önce düzgün çalışan bilgisayarım, son günlerde hem internet hem sistem olarak yavaşladı. İnternet telefonda düzgün çalışırken bilgisayarda fazlasıyla yavaşlama yaşıyorum, sorun ne olabilir? Aklıma hiçbir şey gelmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 hafta önce düzgün çalışan bilgisayarım, son günlerde hem internet hem sistem olarak yavaşladı. İnternet telefonda düzgün çalışırken bilgisayarda fazlasıyla yavaşlama yaşıyorum, sorun ne olabilir? Aklıma hiçbir şey gelmiyor.

Hocam virüs taraması yaptınız mı? İnterneti sömüren mining virüsleri var, bana da bulaşmıştı bir ara. Eğer sorun devam ediyorsa kasanın içini kontrol edin, özellikle ağ kartında (NIC) bir problem olabilir. Çünkü durduk yere bilgisayar kolay kolay yavaşlamaz, hele ki 1 hafta önce düzgün çalışıyorsa.

Son düzenleme:

Fanlarda tıkanma olabilir, bir temizleyin bilgisayarı. Sonra virüs taraması yapın.

Kaspersky virus removal tool indirerek tarama yapın.

ESET'ya da Bitdefender'da olabilir eğer çok fazla dosya varsa oyunlarınızı silin eğer silemezseniz gece açık bırakın ikisi de full sistem tarasın HDD ise yarım TB bile çok uzun sürüyor bende 10-13 saat arası sürmüştü ESET'in bedava deneme sürümü var sadece Gmail istiyor.

Ekstra olarak disk sağlıklarına da bakın. Bazen onlarda yavaşlamaya neden oluyor.
Sağlıklı gözüküyor ama sürekli 5 GB boş yer varken falan kullanmıştım bir sorun yaratmış olabilir mi?

Hocam virüs taraması yaptınız mı? İnterneti sömüren mining virüsleri var, bana da bulaşmıştı bir ara. Eğer sorun devam ediyorsa kasanın içini kontrol edin, özellikle ağ kartında (nıc) bir problem olabilir. Çünkü durduk yere bilgisayar kolay kolay yavaşlamaz, hele ki 1 hafta önce düzgün çalışıyorsa.

Benim de aklıma ilk gelen şey oydu telefonda düzgünken bilgisayarda internetin yavaş olması çok saçma geldi bahsettiğiniz ağ kartının durumunu nasıl kontrol edebilirim?

Dosya Ekleri

• ssd.png
    ssd.png
    71,3 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
  1. başlat menüsüne CMD yaz komut yazma yeri açılır
  2. Oraya şu komutu yaz:
    Netsh interface show interface
    Burada ağ adaptörlerinin durumu listelenir. connected yazıyorsa bağlı, disconnected yazıyorsa bağlantı yok demektir.
  3. Daha detaylı bakmak istersen şu komutu yaz:
    Ipconfig /all
    Burada ağ kartının IP alıp almadığını görebilirsin. Eğer Media disconnected yazıyorsa kablo takılı olmayabilir veya donanımsal bir sorun olabilir.
  4. Ayrıca şu komutla da test edebilirsin:
    Ping 8.8.8.8
    Eğer bu komutta reply from... Gibi cevap geliyorsa internet bağlantısı var ama tarayıcıda bir şey engelliyor olabilir (DNS, VPN, antivirüs gibi).

sorun devam ederse ağ sürücüsünü güncellemeyi de deneyebilirsin. Intel veya Realtek hangi kart varsa üretici sitesinden sürücü indirip kurman gerekebilir.

1. başlat menüsüne CMD yaz komut yazma yeri açılır
  2. Oraya şu komutu yaz:
    Netsh interface show interface.
    Burada ağ adaptörlerinin durumu listelenir. connected yazıyorsa bağlı, disconnected yazıyorsa bağlantı yok demektir.
  3. Daha detaylı bakmak istersen şu komutu yaz:
    Ipconfig /all
    Burada ağ kartının IP alıp almadığını görebilirsin. Eğer Media disconnected yazıyorsa kablo takılı olmayabilir veya donanımsal bir sorun olabilir.
  4. Ayrıca şu komutla da test edebilirsin:
    Ping 8.8.8.8
    Eğer bu komutta reply from... Gibi cevap geliyorsa internet bağlantısı var ama tarayıcıda bir şey engelliyor olabilir (DNS, VPN, antivirüs gibi).

sorun devam ederse ağ sürücüsünü güncellemeyi de deneyebilirsin. Intel veya Realtek hangi kart varsa üretici sitesinden sürücü indirip kurman gerekebilir.

Sonda dediğiniz komutun sonucu bu.

Dosya Ekleri

• cmd.png
    cmd.png
    9,7 KB · Görüntüleme: 17

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı