Bilgisayar Eğitimi (Sertifikalı)

Çağdaş Çağ

Hectopat
Yer
Dünyanın Başkenti İstanbul
Daha fazla  
Meslek
İktisatçı
Arkadaşlar merhaba,

Bilgisayar kursuna gitmek istiyorum. İnternette herkes bir yerleri övmüş. Sizin veya tanıdığınızın gittiği kurslar varsa yazabilir misiniz? Mümkünse Microsoft veya MEB onaylı olursa iyi olur. Bunun yanında kurs ücreti, memnuniyet, gittiğiniz zaman vb. şeyleri yazarsanız da sevinirim.

Ben bir tane biliyorum. Tamamen ücretsiz bir kurs. Dersleri 4K çekiyorlar ve herkesin anlayacağı sade bir dil kullanıyorlar. Sertifika vermiyorlar ama bütün videoları izledikten sonra zaten sertifikasız da iş bulabilir hale geliyorsun.

Buradan bakabilirsin :)

Technopat
- YouTube

Ben bir tane biliyorum. Tamamen ücretsiz bir kurs. Dersleri 4K çekiyorlar ve herkesin anlayacağı sade bir dil kullanıyorlar. Sertifika vermiyorlar ama bütün videoları izledikten sonra zaten sertifikasız da iş bulabilir hale geliyorsun.

Technopat
- YouTube

Excel konusunu ne zaman işleyeceksiniz. Formüller vs. :)

Technopat
- YouTube
Recep abi cevabı yapıştırmış. Bence bilgisayar öğrenmek için bir kursa gitmeye gerek yok.

Recep abi cevabı yapıştırmış. Bence bilgisayar öğrenmek için bir kursa gitmeye gerek yok.
Bilgisayar kullanmayi tabiki de biliyorum. Amacim Office programlarina, özellikle Excel'e hâkim olabilmek. Bunun yaninda sertifikasi da cabasi. Sirketler sertifikaya önem veriyorlar. Özgeçmis içinde büyük bir arti.

Temel bilgisayar işletmenliği sertifikası artık eski popülerliğini kaybetti. Bu tür sertifikalara pek bakmamaktalar. Bazen Kpss atamasında seçilen alanla ilili MEB onaylı bilgisayar sertifikası istenebilmekte. Şirketlerin istediği sertifikalar Bilge Adam gibi firmaların verdiği web programlama, web tasarım, web güvenlik (ethical hacker) üzerine odaklanmış sertifikalar. Bu sertifikaları alan kişilere ise anlaşmalı firmalarla işe başlatmaktalar. Fakat çok başarılı değilsen belli bir süre o işte çalıştırdıktan sonra seni çıkartıyorlar. Belli bir süre seni çalıştırma zorunluluğu var. Bu sürede ise Recep Baltaş'ın belirttiği kendini geliştirmeyip sadece sertifika sahibi isen sana güle güle demekteler.

Zaten bu tür büyük firmalar sertifikadan çok işin ehliliğine ve tecrübeye bakmaktalar. Sen kendini geliştirip pazarlarsan zaten rahat iş bulursun.

Temel bilgisayar işletmenliği sertifikası artık eski popülerliğini kaybetti. Bu tür sertifikalara pek bakmamaktalar. Bazen Kpss atamasında seçilen alanla ilili MEB onaylı bilgisayar sertifikası istenebilmekte. Şirketlerin istediği sertifikalar Bilge Adam gibi firmaların verdiği web programlama, web tasarım, web güvenlik (ethical hacker) üzerine odaklanmış sertifikalar. Bu sertifikaları alan kişilere ise anlaşmalı firmalarla işe başlatmaktalar. Fakat çok başarılı değilsen belli bir süre o işte çalıştırdıktan sonra seni çıkartıyorlar. Belli bir süre seni çalıştırma zorunluluğu var. Bu sürede ise Recep Baltaş'ın belirttiği kendini geliştirmeyip sadece sertifika sahibi isen sana güle güle demekteler.

Zaten bu tür büyük firmalar sertifikadan çok işin ehliliğine ve tecrübeye bakmaktalar. Sen kendini geliştirip pazarlarsan zaten rahat iş bulursun.

Benim çalışmak istediğim alan ne web programlama, ne web tasarım, ne web güvenlik ne de Technopat'ın videolarını çektiği anakart, sistem toplama içerikli. Teknoloji firmalarına iş görüşmelerine de gitmiyorum. Gittiğiniz firmalarda İK bilgisayar da yetkinliğinizi sorduğunda ''evet Excelde veri analizi, raporlama, formüller oluşturma yapabiliyorum'' diyebilmelisiniz. Herkese sorduklarında ''evet ya Office programlarına hakimim''der. Acaba kaç kişi gerçekten hakim? Ve size bunu gönül rahatlığıyla diyebilirim ki şirketler sertifikaya gerçekten çok önem veriyor. Karşıdaki insana güven hissi uyandırıyor. Karşısındaki insanın boş olmadığını, bir şeyleri çabaladığını hissediyor. Kendinizi hiçbir şeyiniz yokken pazarlayamazsınız. Dediğiniz gibi gelişmemiz lazım. Sizi destekleyecek dayanaklarınızın olması gerek. İşe sadece tecrübe ve ehlilik olarak bakarsanız, yeni mezunlarının hiçbirinin çabalamasına gerek yok. Yada iyi bir üniversiteden mezun olmaya. Belki bahsettiğiniz durumlar teknoloji içerikli firmalarda meydana geliyordur. Orasını bilemeyeceğim.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı