Bilgisayar ekranı ve göz sağlığı

Varteg

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Gazeteci
Merhaba uzunca süredir kafama takılan bir konuda var. Gözlerim aşırı alerjik ve hassas ve ben bilgisayar ekranlarının kalitesinin göz sağlığına etkisini oldukça merak ediyorum. Bununla ilgili doğru bilgileri olanlar paylaşırsa sevinirim. Mesela 1366x768 60 hz lik bir 14 inch notebook gözlerime zarar verir mi yoksa tek zarar mavi ışıktan mıdır ? Bilgi dahilinde yorum yaparsanız sevinirim konumuz sağlık.

Gece ışığı modunda kullanabilirsiniz parlaklılığı çoksa kısabilirsiniz böylece gözüne zarar vermemiş olursun önerim sabahsa gece ışığı modunu kullanma.Renkleri olduğu gibi görmek istiyorsan gece ışığı modunu kullanma.

Gece ışığı modunda kullanabilirsiniz parlaklılığı çoksa kısabilirsiniz böylece gözüne zarar vermemiş olursun önerim sabahsa gece ışığı modunu kullanma.Renkleri olduğu gibi görmek istiyorsan gece ışığı modunu kullanma.
Eski tip LCD ekranlarda düşük parlaklık flicker arttırdığından o da gözleri yoruyor. Oda parlaklığını arttırmak daha iyi oluyor bu durumda.

Flicker ekranı telefonla çekince görülebilen o şey hani, yeni tip ekranlarda olmaması lazım.

--------------------------------

Genel olarak, aldığın monitörün flicker-free olması iyidir.
Mavi ışık filtesi kullan, renkerle özel bir işin yoksa göz alışıyor bir süre sonra.
Gece de kullanıyorsan kesinlikle odanı aydınlat, monitör arkası ışıklar da var.
Stretchly gibi uygulamalar kullan

Teşekkürler, f.lux uygulamasını kullanıyorum ben de ve ayrıyetten mavi ışık korumalı numaralı gözlüğe geçtim gözlerimi çok yorduğu için.

Merhaba uzunca süredir kafama takılan bir konuda var. Gözlerim aşırı alerjik ve hassas ve ben bilgisayar ekranlarının kalitesinin göz sağlığına etkisini oldukça merak ediyorum. Bununla ilgili doğru bilgileri olanlar paylaşırsa sevinirim. Mesela 1366x768 60 Hz'lik bir 14 inch notebook gözlerime zarar verir mi yoksa tek zarar mavi ışıktan mıdır? Bilgi dahilinde yorum yaparsanız sevinirim konumuz sağlık.

1920x1080 240Hz 15 inç laptop monitörüm çok bakınca monitöre odaklanamıyorum.

Merhaba, Mavi ışık filtreli gözlüklere ben de bir süre baktım lakin kararsız kaldım. Kullanımlarınız sonrası deneyimlerinizi yazabilir misiniz?
Teşekkürler, f.lux uygulamasını kullanıyorum ben de ve ayrıyetten mavi ışık korumalı numaralı gözlüğe geçtim gözlerimi çok yorduğu için.

Evet hocam şu an gözüm kararıyor birazcık tuhaf görüyorum ekrana bakarken çok ta bakmıyorum artık.

En kısa zamanda bir doktora görünün. Yaşadığınız durum normal değil, beyinle ilgili bir sorun olabilir.
Beyinle ilgili sorunlar hafife alınacak sorunlar değil en kısa zamanda doktora görünün.

1662794508932.png

Arkadaşlar Control Center'de renk ayarı var hangi ayar gözümün sağlığı için en iyisi olur 6800k veya native diyin çünkü diğerleri gece modu gibi oluyor zaten.

Off yapınca renkler canlandı la :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı