Bilgisayar ekranında bozulmalar oluyor

zPookie

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4050 6 GB
Intel Core I7-13700H
32 GB RAM
1TB SSD
Meslek
Öğrenci
RAM
32
Ekran kartı
RTX 4050 Laptop GPU
Anakart
Monster
İşlemci
i7-13700H
Merhaba. Bayağıdır laptopumda vakit geçiriyorum ve ilk defa böyle bir olay yaşadım. Oyunlarda hiçbir sorun yok fakat Alt Tab atıp masaüstünde Google/Spotify vb. uygulamalara geçince ekranda garip bozulmalar oluyor. Mesela uygulama 2'ye bölünüyor yarısı kendisi diğer yarısı ise arkada açık olan başka uygulama gözüküyor. Çift tıklayınca veya o uygulamayla etkileşime geçince düzeliyor. Fakat oyunlarda hiçbir sorun yok. FurMark da testini yaptım ve her şey normal gözüküyor, sadece 4050 ekran kartı testinde sabit %8 (506MB) VRAM kullanıyor. Hiçbir değişme olmuyor. Format attıktan sonra düzeliyor fakat belli bir süre sonra yine aynı sorun oluyor. Çözümü var mıdır? Veya ciddi bir durum mudur?

Bir uygulama solda bir uygulama sağda olduğu içindir oyundan çıkarken siyah ekran sebebi ise tam ekran ve görüntü ayarı oyuna göre olduğu için masaüstüne gelince PC varsayılan görüntü boyutunu düzeltir.

Bir uygulama solda bir uygulama sağda olduğu içindir oyundan çıkarken siyah ekran sebebi ise tam ekran ve görüntü ayarı oyuna göre olduğu için masaüstüne gelince PC varsayılan görüntü boyutunu düzeltir.
Hocam öyle değil, mesela google sitesi 1. google sitesinde kırmızı renk var diyelim, 2. siteye girince ekranın belli bir kısmı nerdeyse yarısı ama tam değil, kırmızı oluyor yani 1. google sitesinin yerini alıyor. yarı yarıya. Yani demek istediğinizi anladım fakar sorunum onla alakalı değil.

Hocam öyle değil, mesela Google sitesi 1. Google sitesinde kırmızı renk var diyelim, 2. siteye girince ekranın belli bir kısmı neredeyse yarısı ama tam değil, kırmızı oluyor yani 1. Google sitesinin yerini alıyor. Yarı yarıya. Yani demek istediğinizi anladım fakar sorunum onunla alakalı değil.

Ekran ayarında sorun olabilir masaüstüne sağ tıklayıp görüntü ayarları sekmesine gelin oradan yenileme hızlarını en üst yapın deneyin en son sorun devam ederse ekran çözünürlüğü düşürün bir böyle deneyin olmaması durumunda ayarları önceki duruma getirmeyi unutmayın.

Aynı sorunu Windows 11 24H2 yüklediğimde yaşıyordum MPO-fix uygulamasını kullanınca düzelmişti.
Hocam sadece bende gözüküyor yani arkada kayıt yapıyordum kayıtı durdurup baktım gözükmüyor, yayın açıp arkadaşlara gösterdim onlardada gözükmüyormuş sadece bende gözüküyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı