Çözüldü Bilgisayar ekranında oluşan siyahlıklar

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hiqorr

Attopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Forumdaki ilk konumu açıyorum. Dün akşam saatlerinde bilgisayarıma Red Dead Redemption 2 adlı oyunu indirdim. Bunun sonrasında ekran kartı driver güncellememi yaptım ve oyuna giriş yaptım. Oyunu oynayıp çıktıktan sonra bilgisayarımda fotoğrafta da görüldüğü üzere siyahlıklar olmaya başladı. Bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz? Rica etsem.

Dosya Ekleri

• asdasfw.png
    asdasfw.png
    2,9 MB · Görüntüleme: 146
Çözüm
Format mı attınız hocam?
Format atmadan konuyu çözdüm hocam. Bilgisayarı güvenli moda aldım. Sonrasında DDU programı aracılığıyla bilgisayardaki nvidia ekran kartı driverlarını sildim, bilgisayarı yeniden başlatıp driverları tekrar yükledim ve sorun ortadan kalktı. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler. 😄
@Üstat Doktor hocamız yine etik dışı olaylara sessiz kalamamış. ✍🏼
Kendisinin ahlak ve değerlere sahip çıkan yapısından dolayı feyizlendiğimiz bu süre zarfında burada bizlerle olmasından mütevellit ivedilikle kıvanç duyarız. 🌹

@hiqorr hocam, telaşa gerek yok. sağ tık> yenile dediğiniz süreçte sorun hala devam ediyor mu?, restart sonrası sorun devam ediyor mu? Ediyorsa:
Kaspersky ile tam tarama yapınız ve geçmiyorsa format atınız. 🙌

Ayrıca oyun orijinal mi? Cheat Engine olması bana korsan oyun yüklediğiniz izlenimini verdi.

Saygılarımla. ✍🏼🙌
Merhaba, değerli cevabınız için teşekkür ederim. Sağ tık> yenile dediğim zaman bilgisayarın belirli kısımları siyahken, tamamı siyah şekle geliyor. Restart sonrası düzeliyor fakat ara ara bu siyahlık sorunu tekrardan ortaya çıkabiliyor. Son çözüm olarak format atmak zorunda kalacağım sanırım, finallerim yaklaştığı için bilgisayarda çok fazla dosyam vardı ve bunları yedeklemekle vs. uğraşmak istememiştim, ama başka çarem yoksa mecburen formatlayacağız artık. 😄

Biz zaten önerimizde bulunduk artık gerisi konu sahibinin inisiyatifine kalmış.

Keşke siz de boş mesajla burayı doldurmak yerine bir öneride bulunma zahmetine girseydiniz. 👆🏼
Konuyla alakalı boş bir yazı yazıldığı için gözlerin boş bir yazıda değil sorunun ne olduğuna yönlendirmek istedim. Cevap önerilerine bende açığım.

Bakıyorum konu biraz sapmış sanırsam :) Bir arkaplanı değiştirmeyi denemelisin. Ekran kartı driverını silip tekrar yükleyebilirsin. Antivirüs programı ile tarama yap. Hiçbiri problemi çözmezse temiz kurulum kesin sonuç verir.

Oyunu nereden indirdiniz korsan mı?
Oyunu Epic Games üzerinden satın aldım. Oradan indirdim.
Bakıyorum konu biraz sapmış sanırsam :) Bir arkaplanı değiştirmeyi denemelisin. Ekran kartı driverını silip tekrar yükleyebilirsin. Antivirüs programı ile tarama yap. Hiçbiri problemi çözmezse temiz kurulum kesin sonuç verir.
Arka planı değiştirmeyi denediğimde komple siyah oluyor maalesef. Ekran kartı driverını silip tekrar yüklemeyi deneyeceğim. Teşekkürler.

Konuyla alakalı boş bir yazı yazıldığı için gözlerin boş bir yazıda değil sorunun ne olduğuna yönlendirmek istedim. Cevap önerilerine bende açığım.
Bu başlık altında sizin dışınızda herkes iyisiyle kötüsüyle katkı sundu hocam. Hala başkalarının yazdıklarına boş diyorsunuz. İnsanın kendisinin farkında olmaması ne kadar acı. 🙂

Bu başlık altında sizin dışınızda herkes iyisiyle kötüsüyle katkı sundu hocam. Hala başkalarının yazdıklarına boş diyorsunuz. İnsanın kendisinin farkında olmaması ne kadar acı. 🙂

Adamın sorunuyla senin en başta söylediğin şey aynımı sence ? Adam Cheat Engine ile ilgili konu açmamış ki sen ne demişsin.

Merhaba, değerli cevabınız için teşekkür ederim. Sağ tık> yenile dediğim zaman bilgisayarın belirli kısımları siyahken, tamamı siyah şekle geliyor. Restart sonrası düzeliyor fakat ara ara bu siyahlık sorunu tekrardan ortaya çıkabiliyor. Son çözüm olarak format atmak zorunda kalacağım sanırım, finallerim yaklaştığı için bilgisayarda çok fazla dosyam vardı ve bunları yedeklemekle vs. uğraşmak istememiştim, ama başka çarem yoksa mecburen formatlayacağız artık. 😄

%1 faydamız dokunursa bizler %100 seviniriz üstadım. 🙌

Yoğun döneminiz geçtiği zaman temiz kurulum atmanızı öneririm. Muhtemel kesin çözüm olacaktır.

Saygılarımla. 🙌
Beyhude hocam, anlamanız için İngilizce mi yazmam gerekmektedir? Böyle bir zorunuz var ise yapamam zira bu Technpopat ailesinin kuralları patikasından çıkmam demektir. 👆🏼

Burayı boş yere doldurmayın. @Üstat Doktor hocamız zaten esprisinin ardından teşhis adına soru sormuş: "Arka planı değiştirince siyahlık kalıyor mu?"

Asıl siz, olmadık yere odaklanmışsınız. Konu uzamasın. Lütfen fikir sahibi olmadığınız yahut bilmediğiniz konulara mesaj sayınızı arttırmak için beyhude mesajlar yazmayın.

Adamın sorunuyla senin en başta söylediğin şey aynımı sence ? Adam Cheat Engine ile ilgili konu açmamış ki sen ne demişsin.
Şakayla karışık bir girizgahın ardından arkadaşımızın yaşadığı sorunu çözmeye yönelik bir soru yönelttim hocam. Siz bunda bir yanlış görüyor da kendi mesajlarınızda görmüyorsanız yapacak bir şey yok. 🙂

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı