Bilgisayar ele geçirildi ve tehdit edildim

Merhaba. Dün gece bir mail aldım ve mailde kullandığım bütün parolalar vardı. Maile ek olarak ben YT'de gezinirken ekran görüntüsü vardı ve bir PDF'de beni webcamdan kaydettiğini, cinsel içerikli şeyler izlediğim anları kaydetip yayacağını ya da 1400 dolar göndermemi istedi. Korktum başta ve ilk önce malware diye bir şey indirip bilgisayarı taradım. 72 virüs buldu. Karantinaya alıp sildim ve şu an format atıyorum. Yardımcı olun yapan kişi ciddi mi bu konuda?
Cinsel içerikli videoları izlediğiniz anı size atmadıysa tehdit olabilir.Temiz kurulum yapın bilgisayara.

Bu arada, kamera karşısında mastürbasyon yapmadiysan çok sorun yok. Kartları alışverişe kapatın, 2FA açın, şifreleri yenileyin ve kameraları bantlayın bir süre.

Bir de antivirüs loglarini atar mısınız?

Bu arada, kamera karşısında mastürbasyon yapmadiysan çok sorun yok. Kartları alışverişe kapatın, 2FA açın, şifreleri yenileyin ve kameraları bantlayın bir süre.

Bir de antivirüs loglarini atar mısınız?

Kameram açık olduğunda ışığı yanıyor fakat hiç şahit olmadım yandığına bu süre zarfında.

Merhaba. Dün gece bir mail aldım ve mailde kullandığım bütün parolalar vardı. Maile ek olarak ben YT'de gezinirken ekran görüntüsü vardı ve bir PDF'de beni webcamdan kaydettiğini, cinsel içerikli şeyler izlediğim anları kaydetip yayacağını ya da 1400 dolar göndermemi istedi. Korktum başta ve ilk önce malware diye bir şey indirip bilgisayarı taradım. 72 virüs buldu. Karantinaya alıp sildim ve şu an format atıyorum. Yardımcı olun yapan kişi ciddi mi bu konuda?

72 virüs ne hocam siz nelere tıkladınız insanlar 1 virüsü silmek için neler yapıyor.

Kameram açık olduğunda ışığı yanıyor fakat hiç şahit olmadım yandığına bu süre zarfında.

Kameranız varsa bilemem kamerası olmayanlarada aynı şeyleri diyorlar.

Konuda zaten söylenmiş ama temiz kurulum yapıp hesaplarınıza 2FA ekleyip şifrelerini değişin. Bu tarz mailler genellikle phishing mailleri oluyordu ama riske atmaya değmez.

UEFI bölümüne bulaşmış olabilir.

ESET NOD32 indir. Çevrimdışı tarama yapan Antivirüs bul.

Ben olsaydım IP adresini bulup ifşa ederdim. Yapmışlığım var. Sonra devlet gördü.
Nasıl bir ceza aldı hocam?

Konuda zaten söylenmiş ama temiz kurulum yapıp hesaplarınıza 2FA ekleyip şifrelerini değişin. Bu tarz mailler genellikle phishing mailleri oluyordu ama riske atmaya değmez.

Nasıl bir ceza aldı hocam?
Blacklist yedi Avasttan. Devlet ise bunu gördü ve KVKK dedi sitesinde ve gizledi dosyasını.

Bu kadar sızdıysa ciddidir. Formattan sonra bütün şifrelerinizi değiştirin. Gerçekten zor şifreler olsun ve eskilerine asla benzemesin. O malum anlarıda yaysada birşey olmaz. En fazla bir kaç kişi görür onlarda kim olduğunuzu bilmediğinden umursamaz zaten.
Arkadaşa katılıyorum, şifrelerinizi değiştirirken oldukça zor şifreler oluşturun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı